Δυσαρέσκεια Βούτση για την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους

Δυσαρέσκεια Βούτση για την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους
SOOC

Κύκλοι της Βουλής καταλογίζουν στο Γραφείο Προϋπολογισμού ότι "απηχεί απόψεις της αντιπολίτευσης" τη μέρα που έκλεισε η συμφωνία με τους δανειστές και δημιουργείται θετικό κλίμα στην οικονομία.

Την έκπληξη αλλά και τη δυσαρέσκειά τους για το περιεχόμενο αλλά και τον χρονισμό της δημοσιοποίησης της τριμηνιαίας έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή την ίδια μέρα που έκλεισε η συμφωνία εκφράζουν κύκλοι του Νίκου Βούτση φωτογραφίζοντας τον επικεφαλής του Γραφείου, καθηγητή Παναγιώτη Λιαργκόβα.

«Έκπληξη και δυσαρέσκεια προκαλεί η δημοσιοποίηση της τριμηνιαίας έκθεσης του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής και μάλιστα την ημέρα που έκλεισε η συμφωνία με τους θεσμούς, η οποία δημιούργησε ένα θετικό κλίμα στην οικονομία» αναφέρουν κύκλοι του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση σχολιάζοντας την έκθεση που μιλά για «απογοητευτικό» κλίμα και προεξοφλεί ότι δεν θα επιτευχθεί ο στόχος για 2,7% ανάπτυξη. Οι κύκλοι του Προέδρου υπογραμμίζουν, μάλιστα, ότι σήμερα τα spread πέφτουν λόγω του κλεισίματος της συμφωνίας αλλά στην  έκθεση του  γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής «αναφέρονται άλλα στοιχεία και εκτιμήσεις». Καταλογίζουν μάλιστα στους συντάκτες της έκθεσης ότι δεν έχουν λάβει υπόψη τις τρέχουσες εξελίξεις μετά τη συμφωνία.

Οι κύκλοι του Προέδρου «φωτογραφίζουν» όμως και τον επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους, καθηγητή Παναγιώτη Λιαργκόβα, καταλογίζοντάς του ουσιαστικά πως ταυτίζεται  με την αντιπολίτευση. «Δημιουργείται αρνητικό κλίμα» σημειώνουν χαρακτηριστικά και κατηγορούν την έκθεση ότι απηχεί απόψεις που ακούγονται από πλευρές της αντιπολίτευσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα