E. Βενιζέλος στον Κ. Παπούλια: Δεν αντέχει κανείς λιτότητα και ανεργία, θέλουμε σταθερότητα

E. Βενιζέλος στον Κ. Παπούλια: Δεν αντέχει κανείς λιτότητα και ανεργία, θέλουμε σταθερότητα
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με τον τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στην συνάντηση τους στο στο Προεδρικό Μέγαρο την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε ο Ευ. Βενιζέλος. Διαβάστε τι του είπε, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών

«Θέλουμε ανάπτυξη, απασχόληση, μια Ευρώπη φιλική και ορατή για τους πολίτες και ελπίζω ότι το μήνυμα αυτό θα γίνει αντιληπτό. Δεν αντέχει κανείς λιτότητα και ανεργία» επισήμανε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τον επισκέφθηκε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Βενιζέλος, όταν ρωτήθηκε από τον κ. Παπούλια για τις εξελίξεις στην Ευρώπη, έπειτα από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ανέφερε ότι οι Σοσιαλιστές θέλουν να εφαρμοστούν οι θεσμικές διαδικασίες, δηλαδή η πρώτη επιλογή να γίνει με τον υποψήφιο πρόεδρο του μεγαλύτερου κόμματος κοινοβουλευτικά, που είναι το Λαϊκό Κόμμα. «Μας ενδιαφέρουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Θέλουμε να αναβαθμιστεί το Κοινοβούλιο, γιατί αυτό είναι το μήνυμα των λαών, αλλά κυρίως μάς ενδιαφέρει το νέο μήνυμα πολιτικών» τόνισε.

Σχετικά με το μετεκλογικό πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι το βασικό συμπέρασμα των τριπλών εκλογών ήταν η διατήρηση της σταθερότητας στη χώρα και καλή βάση εκκίνησης για να γίνει απ΄όλους μαζί η προσπάθεια εξόδου από την κρίση. «Είμαστε λίγα βήματα πριν από το τέλος, πρέπει να τα κάνουμε όλοι ενωμένοι» είπε και πρόσθεσε: «Το δεύτερο μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες είναι ότι δεν θέλουν αυτό τον συμβολικό εμφύλιο πόλεμο που επιθυμούν ορισμένοι. Πρέπει να ενώσουμε ξανά το έθνος και θα έχω την ευκαιρία να σας παρουσιάσω μερικές σκέψεις μου προς την κατεύθυνση αυτήν της εθνικής ενότητας και της κοινωνικής συναίνεσης» ανέφερε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα