“Εχουμε περάσει δυσκολότερα ως γένος”

“Εχουμε περάσει δυσκολότερα ως γένος”
Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο σήμερα στην βουλή,Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Εκκληση να βάλουμε όλοι τα δυνατά μας για να ξεπεραστεί το πρόβλημα της κρίσης, έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε τετ α τετ συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου

Την ευχή και πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά την άφιξή του στο γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή.

“Περάσαμε ως γένος δυσκολότερες ημέρες, κάτω από δυσκολότερες συνθήκες και όμως τα βγάλαμε πέρα. Εύχομαι και αυτή τη φορά ο ελληνικός λαός με εθνική ομοψυχία, κάτω από την ηγεσία της κυβερνήσεως του, υπό την προεδρία της εξοχότητός σας, να μπορέσει, όπως λένε στη λαϊκή γλώσσα, να περάσει το ποτάμι”, τόνισε ο κ. Βαρθολομαίος.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο δίνει δύναμη και παράλληλα εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλει για όλη την Ορθοδοξία.

“Μας εμπνέει και ο δικός σας αγώνας, αγώνας δύσκολος και παντοτινός, όχι μόνο για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά, βεβαίως, για όλη την Ορθοδοξία, για τα δίκαιά της. Ένας αγώνας που κάνετε για τη συνεργασία των πολιτισμών και βεβαίως για την μεγάλη υπόθεση της κλιματικής αλλαγής”, είπε χαρακτηριστικά.

“Είμαστε δίπλα σας και η παρουσία σας εδώ στην Ελλάδα δίνει και σε όλους μας την δύναμη που χρειαζόμαστε για να φύγει η Ελλάδα από την κρίση και να μπορέσει να ευημερήσει ο ελληνικός λαός”, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, ο υφυπουργός Δημήτρης Δόλλης και η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου. Τον κ. Βαρθολομαίο συνόδευαν ο επικεφαλής του γραφείου του Πατριαρχείου στην Αθήνα, Μητροπολίτης Περγάμου, Ιωάννης και ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος.

Ο κ. Βαρθολομαίος αμέσως μετά συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο και παρακολούθησε την τελετή για τους Special Olympics στην αίθουσα του Κοινοβουλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα