Έγγραφα που δείχνουν ότι δεν υπήρξε μεσάζοντας στη διακρατική συμφωνία κατέθεσε ο Καμμένος

Έγγραφα που δείχνουν ότι δεν υπήρξε μεσάζοντας στη διακρατική συμφωνία κατέθεσε ο Καμμένος
Συζήτηση επίκαιρης επερώτησης 13 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με θέμα την πώληση Βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και Αεροπορικών Βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Σαουδική Αραβία με Διακρατική Συμφωνία, την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε συκοφαντικές τις επιθέσεις εναντίον του και υποστήριξε ότι ο Β. Παπαδόπουλος ήταν επίσημος εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας και είχε συνεργαστεί με Κων. Μητσοτάκη και Φώφη Γεννηματά

Απαντήσεις στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί «ύποπτου μεσάζοντα» έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, καταθέτοντας έγγραφα που καταδεικνύουν ότι ο Β. Παπαδόπουλος ήταν επίσημος πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας και ταυτόχρονα κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι εκτοξεύει λάσπες και ψευδολογίες.

«Δεν υπήρξε κανένας μεσάζων, ούτε ενδιάμεσος» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής και διαβεβαίωσε ότι η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία είναι «καθ’ όλα νόμιμη διακρατική συμφωνία». Μάλιστα, κατέθεσε και σχετικά έγγραφα που καταδεικνύουν ότι ο κ. Παπαδόπουλος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας.

Ο κ. Καμμένος καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση «παραμύθι ψεύδους, λασπολογίας και κατασυκοφάντησης» εναντίον του για να πέσει η κυβέρνηση. «Κατασκευάζετε σκάνδαλο» είπε απευθυνόμενος στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Ο κ. Καμμένος διέψευσε, όμως, και τον ισχυρισμό του Ανδρέα Λοβέρδου ότι υπήρξε αναφορά κατά της συμφωνίας από διαφωνούντα ταξίαρχο. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι ο εν λόγω ταξίαρχος δεν έχει κάνει καμία αναφορά και κατήγγειλε ότι οι εν λόγω καταγγελίες προέρχονται από υποκλοπές από τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή του στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Απαντώντας στο ερώτημα της αντιπολίτευσης για το από που γνώριζε τον κ. Παπαδόπουλο ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι τον έμαθε “από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη” καθώς είχε ταξιδέψει σε αποστολή του τότε πρωθυπουργού. Επίσης ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι και η Φώφη Γεννηματά είχε συνεργαστεί με τον κ. Παπαδόπουλο στο υπουργείο Άμυνας. Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε επίσης ότι κάποιος νυν βουλευτής της ΝΔ είναι συνήγορος του κ. Παπαδόπουλου.

Σκληρή επίθεση κατά Γεωργιάδη – Λοβέρδου

Ο υπουργός Άμυνας εξαπέλυσε όμως και σφοδρή επίθεση κατά του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, χαρακτηρίζοντάς τον «πωλητή  βιβλίων των ναζί και γιλέκων». Κατήγγειλε μάλιστα ότι έπειτα από άρση των απορρήτων αποδείχθηκε ότι έλαβε απειλητικό ανώνυμο τηλεφώνημα από τον έμπορο όπλων Πατεράκη με τον οποίο είχε φωτογραφηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης. Κατηγόρησε επίσης τον κ. Λοβέρδο ότι έβγαλε «μεροκάματο» από την υπόθεση και ότι την έχει πάρει «εργολαβία».

Καμμένος: Δε γνώριζα ότι ο Σφακιανάκης είχε πάει στον πρέσβη

Στη δευτερολογία του ο υπουργός Άμυνας σχολίασε ότι “κατατέθηκαν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι δεν υπήρξε μεσάζων και η ΝΔ, το Ποτάμι, το νέο ΠΑΣΟΚ δεν ξέρω πως το λένε, επιμένει για μεσάζοντα διότι διαφορετικά θα κατέρρεε το αφήγημα τους”.

“Τον Παπαδόπουλο δεν τον επιλέξαμε εμείς, αλλά η Σαουδική Αραβία και απεδείχθη ότι τον ξέρατε όλοι καλύτερα από ότι αυτή η κυβέρνηση” πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας απευθυνόμενος στη ΝΔ. Ανέφερε ότι δε γνώριζε την ύπαρξη του Ζορζ Σφακιανάκη, αλλά δήλωσε ότι θα πει όσα γνωρίζει, αφήνοντας να εννοοηθεί ότι ήθελε εκεινος να πάρει τη θέση του εκπροσώπου της Σαουδικής Αραβίας και ζητούσε τη βοηθεια του πρέσβη ως προς αυτό. Μόλιστα ο κ.Καμμένος είπε ότι ο κ.Σφακιανάκης είχε προσπαθήσει να έρθει και στο γραφείο του για να τον δει και να του πει ότι εκείνος είναι εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας, σημειώνοντας ότι το γραφείο του απάντησε στον κ.Σφακιανάκη ότι πρέπει να φέρει πρώτα χαρτί από τη Σαουδική Αραβία ότι είναι εκπρόσωπος. “Οτι είχε πάει στον πρέσβη δεν το γνώριζα”, πρόσθεσε, αλλά εκτίμησε ότι ο κ.Σφακιανάκης είχε προσεγγίσει τους Σαουδάραβες και τους παρότρυνε να μην πληρώσουν, υποσχόμενος ότι εκείνος έχει γνωστούς κα θα κάνει καλύτερη συμφωνία. Ο κ.Καμμένος μάλιστα αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις από πλευράς των Σαουδαράβων και στις κρουσεις που έκανε ο ίδιος στον πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας για την πληρωμή της συμφωνίας. Σημείωσε ότι περίμενε ο πρέσβης να του δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση, είτε ότι η συμφωνία δεν ισχύει είτε ότι αλλάζει ο εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος είτε ότι ισχύει η συμφωνία, αλλά η απάντηση ήταν πάντα “περιμένετε υπάρχουν προβλήματα στη χώρα”.

Καμμένος: Δε θα πουλήσουμε σε τρομοκράτες, ούτε σε κάποιους που σκοτώνουν παιδιά. Η Σ.Αραβία σύμμαχος της συμμάχου Αιγύπτου

O υπουργός Άμυνας ο οποιος στην πρωτολογία του αναφερόμενος στη διαφωνία Φίλη για την πώληση στη Σαουδική Αραβία είχε πει “Καταλαβαίνω εάν υπάρχει πολιτκή συμφωνία να μην πουλήσουμε στη Σαουδική Αραβία”, στη δευτερολογία του τόνισε: “Βεβαίως και δε θα πουλήσουμε ούτε σε τρομοκράτες, ούτε σε κάποιους που σκοτώνουν παιδιά , αλλά σε αυτούς που βρισκόμαστε στον ίδιο άξονα. Η Σαουδική Αραβία είναι βασικός υποστηρικτής της Αιγύπτου και η Αίγυπτος είναι βασικός μας σύμμαχος στη Μεσόγειο. Η Υεμένη είναι μία παλιά ιστορία.”

Απευθυνομενος στην αντιπολίτευση πρόσθεσε: “Εχετε καταλάβει πόση ζημιά κάνετε στη χώρα; Έχετε καταλάβει ότι στοχοποιείτε την Ελλάδα; Εχετε καταλάβει ότι όποιος θέλει να τα βάλει με τη Σαουδική Αραβία, θα τα βάλει και με την Ελλάδα;”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα