Ειρήσθω εν παρόδω

Ειρήσθω εν παρόδω

Διαβάστε στο News 24/7 όσα είπε στην εκπομπή του, ο Γιάννης Τζανετάκος, στο Ραδιόφωνο 24/7

-Σκιάχτηκα και φοβήθηκα όταν τον είδα υπέρβαρο να επιβαίνει σε μη εκσυγχρονισμένο μαχητικό F-16, το οποίο στις συνήθεις πτήσεις απαιτεί άψογη λειτουργία νέου κι εξοικειωμένου οργανισμού!

-Ηρέμησα όταν με διαβεβαίωσαν ότι το αεροσκάφος, το οποίο σε μια επίδειξη αηδούς κολακείας από τους αρμοδίους έφερε το ονοματεπώνυμό του γραμμένο στ’ αμερικανικά, θα ίπτατο ωσάν ψεκαστικό προς άνωθεν κατόπτευση της Επικράτειας, όπου δολοφονούνται δικηγόροι πριν ο ήλιος δύσει μαζί με το κλίμα ασφαλείας.

-Μάλιστα είχε προγραμματιστεί στην πτήση να υπολογιστούν αφ’ υψηλού οι διαστάσεις, διάμετρος δηλαδή και περίμετρος, στις ηνεωγμένες επί του εθνικού οργανισμού τρύπες, τις αποκαλούμενες μαύρες.

-Σχεδόν 100 δισ. οι οφειλές πολιτών στο Δημόσιο. Μόνο τον Αύγουστο αυξήθηκαν κατά 1 δισ.

-6 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες.

-Το 2016 το ΔΝΤ προβλέπει αντί πλεονάσματος τριάμισι τοις εκατό μόλις 2,2, που σημαίνει πως αναζητούνται 2,3 δισ. Από τους πολίτες, βεβαίως βεβαίως.

-Τα περιβόητα μαλακτικά αντίμετρα ούτε το 2022 θα υλοποιηθούν, αφού τότε η ανάπτυξη θα έχει περιοριστεί στο 1%.

-Εξοδος από το μνημόνιο το θέρος του ’18 αποκλείεται.

-Οι απαιτούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μακράς διάρκειας ουδέ καν προγραμματίζονται. Αντιθέτως επενδύσεις εκδιώκονται.

-Εκδιώκονται, είπα, όχι επιδιώκονται.

-Ενδέχεται οι περικοπές στις συντάξεις (περί το 18%) και η μείωση του αφορολογήτου (στα 5.700) αντί για το ’19 να επισυμβούν του χρόνου, το ’18.

-Αυτές τις μαύρες τρύπες συνειδητοποίησε από τα ύψη και πήρε των ομματιών του για τις ΗΠΑ. Πρώτα Σικάγο με τα πατριωτάκια κι εντόπιους επιχειρηματίες, στους οποίες περιέγραψε αντικειμενικά την Οδύσσεια των επενδυτών στην Ελλάδα.

-Κι αν πέσει πάνω στον Μαύρο Βράχο (BlackRock), τον οποίο μποϊκοτάρει το αθάνατο Δημόσιο στην επένδυση των 300 εκατ. στα εργοστασιακά σκέλεθρα του Κηφισού, τι γίνεται;

-Φροντίδα του, πάντως, να κλείσουν οι μαύρες τρύπες.

-Αναμένονται εθελοντικές μπριγκάδες από Κούβα και Βενεζουέλα για να τις μπαζώσουν. Ακούγεται δύσκολο.

-Το Σάββατο, πάντως, Τσακ και Χουλ είδαν τη Χριστίνα. Ο ίδιος Δευτέρα τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδος. Την Τρίτη με τον Δονάλδο. Οι πιστοί ας προσευχηθούν για την πατρίδα και γι’ αυτόν.

-Στα εγχώρια / επιχώρια πάλι.

-Θεωρώ ανήκουστο τουλάχιστον στα πρώτα 24ωρα να μην παρέχεται προστασία στον μοναδικό μάρτυρα-συνεργάτη του αείμνηστου Ζαφειρόπουλου.

-Οταν πληροφορούμαι ποιες ματαιώσεις πλειστηριασμών ακινήτων μέγιστης αξίας για παμμέγιστα χρέη μεγιστάνων επιτυγχάνονται με τις βίαιες παρεμβάσεις ακτιβιστών και συλλογικοτήτων, τόσο ενισχύονται οι υποψίες μου ότι εκτελούν συμβόλαια προς όφελος στρατηγικών μπαταξήδων.

-Αφαιρείται από τις λοιπές εν γένει εκτροπές η τοιαύτη του Αχελώου.

-Δεν θα ονομάζεται ασεβέστατα «Αγια-Σοφιά» το οψέποτε γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά με τη φίρμα μιας κινητής τηλεφωνίας. Υπερθεν και οι δύο ονομασίες.

-Από τη Republica Federativa do Brazil προερχόμενος θα τον συναντήσει επί βορειοαμερικανικού εδάφους. Αγνωστο αν αυτό θα το πατήσουν και οι γόβες-στιλέτο της κ. Τζούλη. Μπορεί να βγουν για ψώνια με τη Μανταλένα, το φερέφωνο μεγάφωνο του οικογενειακού κόμματος.

-Θυμάται κανείς τη ρύπανση του Σαρωνικού θεία Χάριτι «Αγίας Ζώνης»; Από πορίσματα, τίποτα. Εως ότου λησμονηθεί το έγκλημα;

-Ποιος ψεύδεται τελικά; Η ακτινολόγος υπουργός Γεροβασίλη, αρμόδια υπουργός, η οποία ισχυρίζεται ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι σωρηδόν κι ενθουσιωδώς συμμετέχουν στην αξιολόγηση, ή η ΑΔΕΔΥ, που επιμένει ότι απέχουν σε σταλινικά ποσοστά; Ή η μία ή η άλλη ψεύδεται. Tertium non datur. Τρίτη εκδοχή δεν δίδεται (δεν υπάρχει), που έλεγαν οι Λατίνοι και νομίζω ο Καρτέσιος.

-Αμαρτία είναι οι λογογράφοι στο Μεγαρομαξίμου να θέτουν εν τω στόματι του προϊσταμένου τους ανακρίβειες. Το σύμφωνο συμβίωσης δεν το ψήφισαν ο 4Χ4 και η κομπανία του, όπως ισχυρίστηκε ο κ. προϊστάμενος, όπως και δεν ψήφισε το επίμαχο άρθρο στον νόμο περί ιθαγένειας. Κι όμως, ο προϊστάμενος υποστήριξε το αντίθετο, προφανώς οι λογογράφοι πταίουν.

-Ε, περνούν τα χρόνια. Μήπως ραμολίρησε ο Γαβράς; Ταινία, ωρέ, με σενάριο το πόνημα Μπαρουφάκη; Δεν είμαστε καλά. Κρίμα, μετρ!

-Ταξιδάκια στο Καστελόριζο και στη Σαλαμίνα με τους Χρυσαυγίτες Παππά και Λαγό αντίστοιχα, αρνητική ψήφο η πασοκογενής Κασιμάτη του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του Τουρκικού Συλλόγου. Κακές παρέες φθείρουσιν ήθη χρηστά.

-Εκτιμήσαμε ότι ενδεχομένως να χρειαζόμαστε ψυχίατρο και ο ακροατής μας Παντελής, κάτοχος του Πέπε –νοήμων σκύλος είναι αυτός–, μολονότι μικροβιολόγος, ισχυρίστηκε ότι στοιχειωδώς μπορεί να μας συντρέξει σε κάποια έξαρσή μας, διότι στις εξετάσεις του μαθήματος της Ψυχιατρικής είχε αριστεύσει. Ε, απ’ το ολότελα…

-Οταν είσαι πολιτικός –έστω και μ’ αρχηγό τον Κοτζά– δεν καθορίζεις τη στάση σου –δημοδιδασκάλισσα ούσα– από τη συγγένεια που έχεις με υψηλό ιερωμένο, εκτός και αν έχεις ως στόχο τη σταυροθηρία από τους θρησκεύοντες. Αυτό ουδόλως συντροφικό ακούγεται, αλλά πού πωλείται η συντροφικότητα;

-Παρών ψήφισε ο Καμμένος επιστολικά, αφού ήταν απών, εδρεύοντας ενδεχομένως σε κανένα καζίνο στην Κοπακαμπάνα ανάμεσα σε ξαναμμένες μουλάτες, στα άλλα άρθρα, και κατά στο άρθρο 3, αλλ’ ώστε να διασχίσει τον Ατλαντικό το παρών του οι φερόμενοι ως δικοί του στο Κοινοβούλιο ψήφισαν όχι. Ενάρμοστη η σχέση τους…

-Πληροφορούμαι –χωρίς διασταύρωση– ότι η ιδέα να συσταθεί Εθνικό Συμβούλιο Τύπου –το οποίο δεν μπορεί παρά να έχει λογοκριτικό χαρακτήρα– έπαυσε να είναι στις κυβερνητικές προτεραιότητες. Τους έβαλε πάγο ο Φλαμπουράρης προς μεγάλη θλίψη, έως και κατάθλιψη του μικρού Βερνάρδου. (Τι μικρός; Υπερεξηντάρησε πια…)

-Κρίμα (που λέει ο λόγος) που δεν έχει διατηρήσει η Ισπανία ως νόμισμα τις πεσέτες. Διότι θα πλημμύριζε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μ’ αυτές, ενώ με το ευρώ τα πράγματα ελέγχονται. Με μερικές χιλιάδες απ’ αυτά εξοφλούν οι Καταλανοί τα πνευματικά δικαιώματα της δημοψηφισματικής κυβίστησης, τα οποία διατηρεί ο ημέτερος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από τον Ιούλιο του ’15, τότε που το υπερήφανο ΟΧΙ μετετράπη σε ταγματασφαλίτικο και γερμανοευζωνικό ΝΑΙ.

-Το τελευταίο διάστημα το θέαμα, το ακρόαμα, η όλη παρουσία της Βουλής, έχουν καταστεί τόσο απεχθή, τόσο φθηνά, ώστε καλύτερα προς όφελος του πολιτεύματος –κι ανεξάρτητα από τον συσχετισμό των κομμάτων– να διαλυθεί και να οδηγηθεί στο πυρ το εξώτερον μία ώρα αρχύτερα. Από τη σύνθεσή της ελάχιστοι είχαν αγωνιστεί για να υπάρξει αυτό το πολίτευμα, το οποίο ευτελίζεται καθημερινώς. Λέμε τώρα…

-Ε, αφού ευσεβάστως ο πανταχόθεν αμφισβητούμενος για τις ακραιοσκοταδιστικές και σε καπηλικότατη γλώσσα διατυπούμενες απόψεις του επί θεμάτων Πολιτείας και όχι Εκκλησίας (εκεί ας κάνει ό,τι θέλει) Μητροπολίτης, ε, αφού το ζήτησε αυτός (γιατί από κοντά κι ο Δήμαρχος;), θα παραστεί στα Θεοφάνια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον πολλαπλώς βορβορώδη λιμένα Πειραιώς (ε, έως τα Φώτα πολλά μπορεί να συμβούν…).

-Καιρός είναι κάποια στιγμή η ΝΔ ν’ αποσύρει ως ατυχέστατη την ντιρεκτίβα προς τους περιφερειάρχες κι άλλους αιρετούς άρχοντες, να μην παρίστανται στα κυβερνητικά αναπτυξιακά Συνέδρια, έστω κι αν προσομοιάζουν με φιέστες. Ως προς το τελευταίο, ακεραία ευθύνη φέρουν οι κρατούντες. Οι αιρετοί, προφανώς διαφοροποιούμενοι στις ομιλίες τους, προσφέρουν την αντίθεση. Αν ήταν απόντες, θα είχαν οι παριστάμενοι προπαγανδιστικούς μονόλογους. Πέραν του ότι δεν νοείται αιρετοί ν’ απέχουν από νόμιμες διαδικασίες στην περιοχή τους.

-Ετσι κι αλλιώς, η ντιρεκτίβα έχει καταργηθεί στην πράξη. Εχει καταρρακωθεί, με την κυριολεκτική έννοια του ρήματος.

-Κι ενώ ομοθυμαδόν απαιτείται μικρότερο κράτος, το παρελθόν έτος 2016 δημιουργήθηκαν, άκουσον, άκουσον, 121 νέες δημόσιες δομές. Εμ, έτσι φέτος τον Μάη οι συμβασιούχοι πλησίασαν επικίνδυνα τις 100.000!

-Αν  η αγοραία ρήση «τι πίνετε και δεν μας δίνετε;» οφείλεται στο νέο επικοινωνιακό επιτελείο στο Μοσχάτο, καλύτερα να επιστρέψουν στο παλιό.

-Λουφάζει ο Σκουρλέτης, πλην μιας έντυπης πειθαρχικής συνέντευξης. Είδε ότι δεν τον παίρνει, τουλάχιστον επί του παρόντος.

-Μήπως λαγώος ο Αρκάς ιατρός φερόμενος ως διεκδικητής της ηγεσίας του φορέα; Αλλιώς πώς εξηγείται η απόδρασή του από το debate;

-Ο αναπληρωτής γλάστρα οικολόγος υπουργός στη Γεωργία βάζει φωτιά στα τόπια με τη ζαρντινιέρα στα μπαλκόνια για το χασίσι της χρονιάς έναντι παραβόλου.

-Αν ζούσε ο φίλος πολλών Λουκιανός Κηλαηδόνης θα γιόρταζε σήμερα. Ας τον θυμηθούμε με αγάπη.

-Αχός βαρύς ακούγεται. Ου φροντίς. Ο επιθανάτιος ρόγχος της ΔΕΗ είναι. Φέρει υπογραφή από ξυλοσχίστες εποπτεύοντες υπουργούς και από κομματική διοίκηση.

ΤΑ ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ

*Τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας με το περίσσιο περίσσευμα ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς το οποίο διαθέτουν (φανταστείτε άθροισμα ηθικών πλεονεκτημάτων Ξανθού, Γαβρόγλου, Πολάκη, Μπαξεβανάκη και Ζουράρι)  επιχειρούν να επιβούν (με τη γενετήσια έννοια του όρου και όχι με αυτή της απλής αθλητικής ίππευσης…) στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και με κλειστές, εσωτερικές, φωτογραφικές διαδικασίες μ’ επιλεγμένους εκλεκτούς να εκλέξουν καθηγητές. Επιπλέον δε να καταστήσουν εκ πλαγίου και κλεψιγαμικώς τη Σχολή ανωτάτου πανεπιστημιακού επιπέδου. Η Σύνοδος των πρυτάνεων έχει εξεγερθεί. Βέβαια έχουν φροντίσει οι συνωμότες κρυφά να ψηφιστεί νόμος το ’17, που τους ανοίγει τον αρχικό δρόμο. Αλλά στην πράξη και στη συνέχεια προσπαθούν ν’ ασχημονήσουν με το πλεονέκτημά τους.

*Καλά οι κρατούντες είναι αυτοί που είναι. Η ΝΔ δεν έπρεπε να επιδιώξει να συναντηθεί σ’ ανώτατο επίπεδο πριν από την αναχώρησή του με τον πρωθυπουργό, ώστε να πληροφορηθεί τα θέματα που θα θιγούν στις συναντήσεις με τις ηγετικές προσωπικότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες; Και να διατυπώσει τις απόψεις της; Μήπως και ληφθούν υπόψη; Σούδα, εξοπλιστικά, ενεργειακά, Μακεδονικό, γεωτρήσεις. Σημαντικότατα ζητήματα που θα δεσμεύουν τη χώρα σε βάθος χρόνου. Αν απέρριπταν το αίτημα συνάντησης, κακό της κεφαλής τους.

*Από την εξέλιξη της ψηφοφορίας για την ταυτότητα φύλου, μήπως γεννήθηκαν σε Ποτάμι κι άλλες δεύτερες σκέψεις; Οτι οι εντυπώσεις οι οποίες θα προκαλούνταν από την κυβερνητική συγκομιδή κάτω από 140 ψήφους –ένας κοινοβουλευτικός κόλαφος, δηλαδή– δεν θα αιτιολογούσαν για ένα χρονικό διάστημα να καθυστερήσει η τυπική αναγνώριση του σχετικού δικαιώματος;

*Μου είπε ο νεοδημοκράτης βουλευτής Αχαΐας Ιάσων Ασημάκη Φωτήλας πως, ενώ ο αρμόδιος Κοντονής αποδέχθηκε τροπολογία βουλευτών της ΔΗΣΥ επί του ίδιου θέματος, οι καταθέσαντες βουλευτές δεν την ψήφισαν! Σύγχυση εν κρανίω; Ελειπε κι η Φώφη για δουλειές…

*Διαπιστώνω μ’ ανησυχία ότι πάσης φύσεως Μέσα Ενημέρωσης τελούν σ’ απαράδεκτη άγνοια μεταξύ των όρων εκτελώ / εκτέλεση και δολοφονώ / δολοφονία. Στην περίπτωση αυτή δεν χωρεί η αμφισβητούμενη από μας δήθεν αρχή ότι επαναλαμβανόμενο λάθος καθίσταται σωστό, που δικαιώνει τη λαϊκίστικη αντίληψη ότι ο λαός διαμορφώνει τη γλώσσα. Και τούτο διότι αυτοί οι δύο όροι δεν μπορούν να συγχωνευτούν ή να χρησιμοποιούνται εναλλάξ, διότι διαφέρουν ριζικά στα συστατικά στοιχεία. Εκτέλεση νοείται η αφαίρεση της ζωής (όπου επιτρέπεται ακόμη) μετά την εξάντληση όλων των βαθμίδων Δικαιοσύνης και των νόμιμων προβλέψεων (π.χ. αμνήστευση, χορήγηση χάριτος). Δολοφονία είναι αυτό που όλοι γνωρίζουμε, δηλαδή ανθρωποκτονία από πρόθεση (εξ ου ο δόλος). Ο άτυχος δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δολοφονήθηκε φρικτά κι απάνθρωπα από δολοφόνους. Δεν εκτελέστηκε από επαγγελματία δήμιο ή από εκτελεστικό απόσπασμα. Μη διαπραγματεύσιμο το θέμα. Ούτε υφίστανται αποχρώσεις.

*Μια μεγάλη μορφή του ελληνικού Εβραϊσμού, ο επί πολλά  χρόνια πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος με πολυσχιδή δραστηριότητα, ο Μωσής (Μάκης για τους φίλους) Κωνσταντίνης, τιμάται αύριο στις 7 στην Παλιά Βουλή. Ανώτατος λειτουργός και ιστορικός καταγραφέας των Ελληνικών Ταχυδρομείων, με σύνεση αλλά και αποφασιστικότητα αντιτάχθηκε στον αντισημιτισμό –επέζησε στην Κατοχή κρυπτόμενος από Χριστιανούς– και κατέστησε τους ομοθρήσκους του σημαντικό παράγοντα στον δημόσιο βίο μας.

*Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης, το ΚΚΕ οργανώνει την Τετάρτη στο Μέγαρο συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ με έργα των τότε Σοβιετικών συνθετών Προκόφιεφ, Σοστακόβιτς και Χατσατουριάν. Πρωτότυπο.

ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗ ΝΔ

Τι αναμειγνύεσαι με τα ενδοκομματικά; Ε, πώς να γίνει; Οταν εναλλάσσονται δημόσια πρόσωπα σε θέσεις και είναι συνέχεια μέσα στα πόδια μας, θα λέμε τα λογάκια μας.

Επικοινωνίας κι άλλων τινών το ανάγνωσμα στη ΝΔ.

Πρώτο: Καλή, άγια και ικανή η κ. Μαρία Σπυράκη. Αλλά συγνώμη ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς ανεξαρτήτως φύλου. Δεν νοείται Βρυξέλλες – Αθήνα – Βρυξέλλες. Δεν γίνονται και τα δύο. Δεν θριαμβεύει με Κεφαλογιάννη, Κύρτσο, Ζαγοράκη και Βόζεμπεργκ δα στο Ευρωκοινοβούλιο. Ας μην αποδυναμωθεί έτι μάλλον. Και απ’ την άλλη, εκπρόσωπος Τύπου κόμματος εξουσίας μερικής απασχόλησης ή δι’ αντιπροσώπων «δεν λέει». Πέραν του ότι δείχνει αδιανόητη φτώχεια στελεχών το κόμμα, το οποίο επαίρεται –ίσως και δικαίως– ότι εντάσσει –το έπραξε ήδη– σωρηδόν νέους στο δυναμικό της, βάζει τελικώς δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Εκπλήττομαι πώς και δεν το αντελήφθησαν.

Δεύτερο: Καλός και άγιος ο Μακάριος Λαζαρίδης, αλλά πώς νοείται από υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου να βαπτίζεται σε σύμβουλο επικοινωνίας του προέδρου, ώστε να μπαλαμουτιαστεί το παγκοίνως γνωστό ότι έχει ατύπως χρισθεί υποψήφιος στην Καβάλα, που θα ήταν ασυμβίβαστο αν παρέμενε υπεύθυνος; Εδώ έχουμε να ονομάζουμε το κρέας ψάριν ή τούμπαλιν. Δεν ενθουσιάζει η μέθοδος.

Τρίτο: Ορθώς ο κ. Γεωργιάδης, δεύτερος αντιπρόεδρος, απηλλάγη από το βάρος του σκιώδους Αμύνης. Εχει τόση κοινοβουλευτική δραστηριότητα, ώστε το σκιώδες απέκτησε την αρχική έννοιά του, της ανυπαρξίας στο Αμύνης. Οση αντιπολίτευση ασκούσε κατά Καμμένου, μετατοπιζόταν σ’ άλλα θέματα και αποτελούσε άλλη μια πράξη προσωπικής βεντέτας, η οποία καλώς να υπάρχει, αλλ’ αυτό, όταν οδηγεί στον μη έλεγχο των πραττομένων, των σχεδιαζομένων και των πεπραγμένων από τον 4Χ4, δημιουργείται ένα κενό στην αντιπολιτευτική παρουσία. Ο τομέας είναι σοβαρότατος. Ο υπουργός όχι μόνο ανεπαρκέστατος, αλλά και επικίνδυνος για την πορεία της χώρας στην Αμυνα. Απαιτείται στενότατο μαρκάρισμα. Man to man. Ελπίζουμε ο Κικίλιας να λειτουργήσει κάπως έτσι.

Συστηματικά τονίζουμε ότι σε Αμυνα κι Εξωτερική Πολιτική η ΝΔ είναι ανύπαρκτη και συρομένη από την κυβέρνηση. Τώρα ας καλυφθεί τουλάχιστον ο ένας τομέας. Μένει ο άλλος, Κυριάκο…

Τέταρτο: Αν κρίνω από ορισμένα πρόσωπα που γνωρίζω (π.χ. καθηγήτρια Μπότσιου κ.λπ.) η δωδεκάδα των στενών συμβούλων του Προέδρου της ΝΔ προοιωνίζεται υψηλές αποδόσεις. Αν ξεπεραστούν αντιδράσεις και ιδιοτελές παρασκήνιο.

ΤΑ ΞΑΔΕΛΦΑΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ

Κατά την πτωχή άποψή μας, ο Ρουβίκωνας είναι πρωτεξάδελφος του ΣΥΡΙΖΑ. Τον αξιοποιεί ως άλλοθι ότι ελευθέρως δραστηριοποιούνται οι συλλογικότητες με συγγνωστή παραβατικότητα όσο διαρκεί διακυβέρνηση από ένα μόρφωμα που συνεχίζει ν’ απαιτεί να θεωρείται αριστερό με παρακολούθημα τα ράκη του πλεονεκτήματος το οποίο σώρευσαν άλλοι. Μια παρελθούσα γενεά;

Ο Ρουβικώνας και τα τσογλάνια τα οποία τον απαρτίζουν (δεν διαθέτω εισέτι στοιχεία ότι πρόκειται περί αριστερών του παρακράτους) έως προσφάτως απολάμβαναν εκνευριστικά κραυγαλέα και ανήθικη προστασία, ακόμη κι όταν είχαν ως στόχο τη Βουλή είτε την πρεσβεία της Τουρκίας, το προξενείο της και την αεροπλοΐα της; Τα δημόσια κτίρια τα ρήμαξαν στην υγειά ημών των κορόιδων φορολογουμένων.

Καιρός ήταν λοιπόν να καταδικαστούν 18 από δαύτους σ’ 6μηνη φυλάκιση έστω μ’ αναστολή. Αν ξαναδικαστούν, θα εκτίσουν και τις δύο ποινές έστω κατά συγχώνευση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα