Εισαγγελική έρευνα για εσχάτη προδοσία για τον Μπαρμπαρούση

Εισαγγελική έρευνα για εσχάτη προδοσία για τον Μπαρμπαρούση
Ο βουλευτής της ΧΑ, Κ. Μπαρμπαρούσης Eurokinissi

Το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και σύμφωνα με το Σύνταγμα και τη νομοθεσία δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης.

Το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας καλείται να ερευνήσει η ελληνική Δικαιοσύνη αναφορικά με την ομιλία του Κ. Μπαρμπαρούση.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο την διερεύνηση της υπόθεσης, διευκρινίζοντας ότι το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και σύμφωνα με το Σύνταγμα και τη νομοθεσία δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης.

Αντίθετα μπορεί να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία όταν το κρίνουν οι εισαγγελικές αρχές.

Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η κατάθεση του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Πάνου Καμμένου, ενώπιον του εισαγγελέα Γιώργου Καλούδη που χειρίζεται την έρευνα, ενώ ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής ο χρυσαυγίτης Κώστας Μπαρμπαρούσης κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, με αφορμή δήθεν τη συμφωνία για το ονοματολογικό.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο νοσταλγός της χούντας Κώστας Μπαρμπαρούσης κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις δήθεν να “τηρήσουν τον όρκο τους” και να συλλάβουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και συνέχισε με ακατανόμαστες εκφράσεις και προσπάθειες σε προτροπή σε βία. Οι ανατριχιαστικές και πραξικοπηματικές αναφορές του κ. Μπαρμπαρούση προκάλεσαν την άμεση αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που σηκώθηκαν όρθιοι αλλά και του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ο οποίος παρενέβη άμεσα καταδικάζοντας την προτροπή στο πραξικόπημα.

Ο χρυσαυγίτης έφτασε μάλιστα σε σημείο να ζητήσει και κρεμάλες λέγοντας “τα κεφάλια τους στις Πρέσπες” και παγώνοντας κάθε δημοκρατικό πολίτη.

«Σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο πέσανε οι μάσκες. Η πολιτική δύναμη Χρυσή Αυγή ευθύτατα κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος» ανέφερε ο κ. Βούτσης και υπογράμμισε ότι αυτό έγινε με την επίνευση της πλειοψηφίας της ΚΟ της Χρυσής Αυγής. «Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας κλιμάκωσης η οποία είναι απολύτως εσκεμμένη σχεδιασμένη και διχαστική και θέλει να προκαλέσει σήμερα, αύριο και την Κυριακή βίαια επεισόδια και διχασμό στον ελληνικό λαό και θέλει να προκαλέσει ταραχή σε ελάχιστους θύλακες ή πρόσωπα στις ένοπλες δυνάμεις» τόνισε και ξεκαθάρισε ότι όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα