Εκκένωση της Ειδομένης για ανθρωπιστικούς λόγους ζητά ο Κικίλιας

Εκκένωση της Ειδομένης για ανθρωπιστικούς λόγους ζητά ο Κικίλιας
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο συντονιστής μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ τονίζει ότι επιβάλλεται η μεταφορά των ανθρώπων που κινδυνεύουν από ασθένειες, με την εξαίρεση όσων πληρούν τις προϋποθέσεις για να προχωρήσουν σε άλλες χώρες

Παρέμβαση για την κατάσταση στον καταυλισμό της Ειδομένης έκανε ο συντονιστής μεταναστευτικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας.

“Ο καταυλισμός της Ειδομένης, αποτελεί στίγμα για τη χώρα μας και την Ευρώπη. Καθημερινά, εικόνες ντροπής που υποβιβάζουν και απαξιώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, κατακλύζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η ανεξέλεγκτη συσσώρευση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων δημιουργεί κατάσταση έντασης στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα με συνέπειες που δεν μπορούν να προβλεφθούν”, τόνισε ο κ.Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι: “Η Ειδομένη αποτελεί πολλαπλό κίνδυνο σε υγειονομικό και διαχειριστικό επίπεδο, καθώς μέρα με τη μέρα μεγαλώνει ο κίνδυνος για την ανάπτυξη ασθενειών, όπως η πολυανθεκτική φυματίωση ή η πολιομυελίτιδα, ενώ το νοσοκομείο του Κιλκίς ήδη δηλώνει αδυναμία κάλυψης των αναγκών.”

Ως εκ τούτου ο συντονιστής μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ εκτίμησε ότι επιβάλλεται η άμεση μεταφορά όλων αυτών των ανθρώπων σε οργανωμένα κέντρα υποδοχής, με φύλαξη και έλεγχο και οργανωμένη διανομή γευμάτων.

“Τα κέντρα αυτά πρέπει να είναι στελεχωμένα με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό που θα καλύπτει τουλάχιστον τις πρωτοβάθμιες υγειονομικές ανάγκες. Η Ειδομένη θα πρέπει να λειτουργεί μόνον ως σταθμός για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις για να προχωρήσουν σε άλλες χώρες”, τόνισε ο κ.Κικίλιας, καταλήγοντας:

“Όλα αυτά έπρεπε να είχαν γίνει χθες, κάθε μέρα καθυστέρησης επιδεινώνει το πρόβλημα και οδηγεί σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα