Έκλεισε το ραντεβού Τσίπρα με τους αγρότες

Έκλεισε το ραντεβού Τσίπρα με τους αγρότες
Αντιπροσωπεία αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου την Δευτέρα 15 φεβροαυρίου 2016, προκειμένου να επιδώσει τις προτάσεις και τις θέσεις της Επιτροπής από δεκάδες μπλόκα, στη βάση των οποίων προτίθεται να προχωρήσει σε διάλογο με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Το υπόμνημα με τα αιτήματα επιδόθηκαν στον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, Αγγελο Τσέκερη. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Ευρωκίνηση

Το μεσημέρι της Δευτέρας η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες στο Μαξίμου. Τι περιλαμβάνει η βελτιωμένη πρόταση

Τη Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι θα γίνει τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με εκπροσώπους των αγροτών, με στόχο να δοθεί λύση και να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις.

Με το ρήγμα στο αγροτικό μέτωπο να διευρύνεται στο Μαξίμου περιμένουν να δουν την αντιπροσώπευση που θα έχουν τα μπλόκα στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό τονίζοντας πως ο διάλογος πρέπει να γίνει σε διευρυμένη βάση.

Κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου τόνιζε στο NEWS 247 πως η κυβέρνηση εξ’αρχής θα έπρεπε να χειριστεί επικοινωνιακά διαφορετικά το όλο ζήτημα. «Πιο επιθετικά και πειστικά ακόμα και πίνακες με στοιχεία πρέπει να παρουσιαστούν στους αγρότες», επεσήμανε χαρακτηριστικά, καθώς, όπως υποστήριζε η κυβερνητική πρόταση προστατεύει τους φτωχούς και μεσαίους επαγγελματίες.

Πολλά στηρίζει το κυβερνητικό στρατόπεδο στην βελτιωμένη πρόταση που επεξεργάζονται για τον αγροτικό κόσμο:

– Για το μητρώο των κατ’ επάγγελμα αγροτών

– Την μεταβατικότητα των διατάξεων

– Την μείωση των εισφορών

– Το κόστος παραγωγής

– Το φορολογικό

– Όσον αφορά τον ΟΓΑ το τοπίο παραμένει «θολό» με τους αγρότες να επιθυμούν το ταμείο τους να παραμείνει αυτόνομος πυλώνας της κύριας ασφάλισης τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα