Εκλογές και όχι συμφωνία βλέπει η Συγγρού

Εκλογές και όχι συμφωνία βλέπει η Συγγρού
ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.(Eurokinissi-ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) eurokinissi

Ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων θα ζητήσει η Ν.Δ, η οποία μιλά για συνεννόηση και αλλαγή πολιτικής ως προϋπόθεση για να στηρίξει μία συμφωνία, αν και πρώτον θεωρεί ότι συμφωνία δε θα υπάρξει και δεύτερον η ηγεσία εξακολουθεί να κλίνει προς την καταψήφιση

Εκλογές και όχι συμφωνία βλέπει η Συγγρού και προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι “αυτός που θα κάνει τις εκλογές θα πάρει την ευθύνη για την καταστροφή της χώρας”.

Στη Νέα Δημοκρατία επικρατεί προβληματισμός για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τα αντιφατικά μηνύματα που εκπέμπει τόσο η κυβέρνηση όσο και οι δανειστές. Και καθώς θεωρούν ότι η Αθήνα δίνει μία θολή εικόνα για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι κρίσιμες για το μέλλον της χώρας συζητήσεις, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει θεσμικά αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει με ποιο τρόπο θα υποβάλλει αυτό το αίτημα.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ Κώστας Καραγκούνης σε επίσημη δήλωση του υποστηρίζει πάντως ότι: “Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο. Εξαγγέλλει συμφωνίες που δεν υπάρχουν και παρουσιάζει συμφωνία δικές της θέσεις. Διαψεύδεται από όλους τους ξένους αξιωματούχους και στο μεταξύ ο χρόνος τελείωσε και τα χρήματα εξαντλήθηκαν”.

Επανέλαβε επίσης ότι η Ν.Δ πρότεινε “τη μεγάλη συνεννόηση για να βγούν από τα αδιέξοδά τους, να αλλάξει η χώρα πολιτική και να υπάρξει συμφωνία. Μεγάλη συνεννόηση, για να υπάρξει συμφωνία που διασφαλίζει τη χρηματοδότηση της χώρας αλλά και την ανάκαμψη που με τόσο κόπο πετύχαμε και τώρα μετατρέπεται σε ύφεση”, τονίζοντας: “Δεν επιτρέπονται ούτε ιδεοληψίες ούτε κομματικά προτάγματα. Παρά μόνο το καλό του τόπου”.

Κομματικές πηγές εξηγούσαν στη συνέχεια: “Ο Τσίπρας είναι παγιδευμένος με τις ιδεοληψίες του κόμματος του και αν δεν θέλει να συνδέσει το όνομά του με μια χρεωκοπία είμαστε εδω με ένα όρο: να αλλάξει πολιτική”.

Ουσιαστικά στη Ν.Δ δεν θεωρούν ότι υπάρχει πραγματικά πεδίο σύγκλισης κυβέρνησης- δανειστών αυτή τη στιγμή και με τα περί συναίνεσης ουσιαστικά θέτουν στον πρωθυπουργό όρους που δεν μπορεί να αποδεχθεί. Στην πραγματικότητα άλλωστε η ηγετική ομάδα εξακολουθεί να συγκλίνει προς την καταψήφιση. “Αυτη η πολιτική που συζητιέται είναι μια φοροκαταιγίδα και σύντομα πάμε σε νεο μνημόνιο και δύσκολα μπορεί να στηριχθεί από τη ΝΔ”, λένε συνεργάτες του κ.Σαμαρά.

Οι ίδιες πηγές δηλώνουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι έτοιμο για το ενδεχόμενο εκλογών, αν και τις χαρακτηρίζουν καταστροφικές και επιρρίπτουν την ευθύνη για όποιες εξελίξεις στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα