Εκλογές στη ΝΔ: Τα "μυστικά" της κάλπης της 10ης Ιανουαρίου που πρέπει να ξέρεις

Voting for the election of New Democracy president in Vellidio Convention Centre, Thessaloniki, Greece on December 20, 2015. /            , , 20  2015.
Voting for the election of New Democracy president in Vellidio Convention Centre, Thessaloniki, Greece on December 20, 2015. / , , 20 2015. SOOC

Πως θα ψηφίσουν οι 400 χιλιάδες ψηφοφόροι της ΝΔ. Τι αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή

Η μάχη της συμμετοχής και όλων -ει δυνατόν- των ψηφοφόρων του πρώτου γύρου είναι το μεγάλο στοίχημα για τη ΝΔ, προκειμένου ο νέος πρόεδρος να είναι «ισχυρός» και να απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης σύσσωμου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτό άλλωστε είναι το μήνυμα που στέλνουν τόσο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που επικεντρώνουν στο να κερδίσουν και εκείνο το τμήμα των ψηφοφόρων του Απόστολου Τζιτζικώστα που ταλαντεύεται μεταξύ συμμετοχής και αποχής.

Σχετικά με την εκλογική διαδικασία της 10ης Ιανουαρίου, θα είναι λιγότερο «γραφειοκρατική» της προηγούμενης, καθώς είναι συγκεκριμένο το εκλογικό σώμα και δεν αναμένεται ως εκ τούτου να υπάρξουν ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα, ενώ ταυτόχρονα δεν απαιτείται η καταβολή του αντιτίμου των 3 ευρώ.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση προκειμένου να ενημερώσει τους ψηφοφόρους πως θα ψηφίσουν:

*Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί, στην Ελλάδα από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

*Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον εκείνα τα μέλη του κόμματος που ψήφισαν κατά την εκλογή της 20ης Δεκεμβρίου 2015 και έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους.

*Οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά κέντρα που είχαν ψηφίσει κατά την προηγούμενη εκλογή, αλλά αυτή την φορά στο εκλογικό τμήμα (κάλπη) στο οποίο αντιστοιχεί το πρώτο γράμμα του επωνύμου τους. Για την διευκόλυνσή τους θα υπάρχουν σχετικές πινακίδες σε όλα τα εκλογικά τμήματα.

*Κατά την προσεχή εκλογή, οι ψηφοφόροι δεν θα κληθούν να υπογράψουν και να υποβάλουν στην Εφορευτική Επιτροπή δήλωση εγγραφής τους στο κόμμα ή επαναβεβαίωσης της κομματικής τους ιδιότητας. Επίσης, δεν θα τους ζητηθεί να καταβάλλουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό προκειμένου να τους επιτραπεί να ψηφίσουν.

*Για την αναγνώρισή τους από την Εφορευτική Επιτροπή, οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους είτε την ελληνική ταυτότητά τους (ή την προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αστυνομικής αρχής), είτε το ελληνικό διαβατήριό τους (ακόμη και αν η ισχύς του έχει λήξει), είτε το ελληνικό δίπλωμα οδήγησής τους.

*Οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να θέσουν σταυρό προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Προέδρου που θα επιλέξουν.

πηγή φωτογραφίας: sooc

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης, Μεϊμαράκης, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μεϊμαράκης στο News247: Δεν είμαστε κόμμα ταξικό, είμαστε κόμμα λαϊκό

ADVERTISING

SHARE: