Εκλογές στην κεντροαριστερά: Οι Έλληνες των Βρυξελλών προσέρχονται στην κάλπη

Εκλογές στην κεντροαριστερά: Οι Έλληνες των Βρυξελλών προσέρχονται στην κάλπη

Έως τις 4 ώρα Ελλάδας, περισσότερα από 200 άτομα είχαν ήδη ψηφίσει

Μεγάλη προσέλευση καταγράφεται στο εκλογικό κέντρο των Βρυξελλών, όπου σήμερα πολίτες από Βέλγιο, Λουξεμβούργο και Ολλανδία μπορούν να ψηφίσουν για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Η ψηφοφορία διεξάγεται σε κτίριο του Σοσιαλιστικού κόμματος στην Σεν Κατρίν, στο κέντρο της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.

Έως τις 4 ώρα Ελλάδας, περισσότερα από 200 άτομα είχαν ήδη ψηφίσει και η ροή συνεχιζόταν με μεγάλο ρυθμό. «Χρειαζόμαστε ανανέωση, είδαμε ότι οι παλιές πολιτικές δεν αποδίδουν και χρειαζόμαστε νέα σχήματα, νέα πρόσωπα και νέα προγράμματα», μας είπε η Μαριλένα Ευθυμίου που ζει εδώ και 17 χρόνια στις Βρυξέλλες. Ενεργή στο Σοσιαλιστικό Κόμμα του Βελγίου, η Μ. Ευθυμίου δεν θα μπορούσε να μην έρθει να ψηφίσει, μας λέει: «είναι μια σημαντική διαδικασία», μας λέει. «Δεν θα μπορούσα να μην είμαι εδώ».

Η ανταποκριτής του News 24/7, Μαρία Ψαρά βρέθηκε σε εκλογικό κέντρο των Βρυξελλών

«Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο», μας είπε ο Γιώργος Καραμανής, δημοτικός σύμβουλος Βρυξελλών και μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

«Εχει πολύ ενδιαφέρον θα κάνουμε έναν απολογισμό της διαδικασίας και να “διαβάσουμε” τι προκύπτει από την διαδικασία», συμπληρώνει η Δάφνη Γώγου

«Η σημερινή ψηφοφορία συμβολίζει για μένα την ελπίδα. Είμαστε υπέρ της ψήφου των ομογενών. Γίνεται στις Ευρωεκλογές, γίνεται σήμερα, μπορεί να συμβεί και στις εθνικές εκλογές» συμπληρώνει η πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ελληνικών Κοινοτήτων Βελγίου και Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών Γεσθημανή Τεγγελίδου.

Οι ψηφοφόροι δεν θέλησαν να αποκαλύψουν ποιον υποψήφιο στήριξαν. Παρόντες ήταν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι της Φώφης Γεννηματά, του Νίκου Ανδρουλάκη και του Σταύρου Θεοδωράκη.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή του κόσμου. Όπως είπε και η Φ. Γεννηματά, θέλουμε να γίνουν οι Κυριακές της ψηφοφορίας γιορτές δημοκρατίας», τόνισε ο Στέργιος Κωνσταντίνου, που παρακολουθεί τη διαδικασία για τη Φώφη Γεννηματά. «Η συμμετοχή είναι μεγάλη και είναι ενθαρρυντικό το μήνυμα των Ελλήνων του Βελγίου, υποδηλώνει το μεγάλο ενδιαφέρον και την ψήφο εμπιστοσύνης για το νέο φορέα», συμπλήρωσε ο Νικόλας Παπάζογλου του Ν. Ανδρουλάκη. «Υπάρχει μια συνεργασία μεταξύ όλων των αντιπροσώπων αλλά και της Εφορευτικής επιτροπής που δεν υπήρχε πριν. Ο νέος φορέας έχει ήδη αρχίσει να μας ενώνει», υπογραμμίζει ο Γιώργος Κορκόβελος του Στ. Θεοδωράκη.

Αντιπρόσωποι των υποψηφίων στις Βρυξέλλες. Από Αριστερά προς δεξιά – Ο Στέργιος Κωνσταντίνου για τη Φώφη Γεννηματά, ο Νικόλας Παπάζογλου εκ μέρους του Νίκου Ανδρουλάκη και ο Γιώργος Κορκόβελος από το στρατόπεδο του Σταύρου Θεοδωράκη

Η ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις πέντε ώρα Βελγίου. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν όμως μόνο αφού αρχίσουν να ανακοινώνονται και στην Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα