Εκλογικός νόμος και κοινωνική πολιτική προτεραιότητα για την κυβέρνηση

Εκλογικός νόμος και κοινωνική πολιτική προτεραιότητα για την κυβέρνηση
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Στην Ολομέλεια η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες// Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ.(Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) Eurokinissi

Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 τι συζητήθηκε στη σημερινή σύσκεψη στη Βουλή και τι ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τους υπουργούς του. Τα επόμενα βήματα για τον εκλογικό νόμο και τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Το θέμα του εκλογικού νόμου κυριάρχησε στη σημερινή σύσκεψη στη Βουλή παρουσία του πρωθυπουργού και των Γιάννη Δραγασάκη, Νίκου Παππά, Πάνου Σκουρλέτη, Νίκου Φίλη, Νίκου Βούτση και Παναγιώτη Ρήγα.

“Προχωράμε κανονικά” διευκρίνιζαν κυβερνητικές πηγές σχετικά με την διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του εκλογικού νόμου, ενώ όσον αφορά το στόχο των 200 βουλευτών επεσήμαναν πως “δεν μετράμε κουκιά” και ότι το Μαξίμου βαδίζει με βάση την πρότασή του.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εξακολουθούν να βάλλουν κατά των κομμάτων που δεν συναινούν με την πρόταση της πλειοψηφίας τονίζοντας πως “είναι εγκλωβισμένοι σε τακτικισμούς και δρουν με βάση το κομματικό συμφέρον”.

“Για να περάσεις στη νέα φάση που χρειάζεται το πολιτικό σύστημα απαιτούνται συναινέσεις και συνεργασίες” συμπλήρωναν χαρακτηριστικά.

Στο τραπέζι μπήκε και το θέμα της Συνταγματικής αναθεώρησης με την Επιτροπή Κατρούγκαλου να εργάζεται ώστε στις 24 Ιουλίου ο πρωθυπουργός να παρουσιάσει ολοκληρωμένη την πρόταση της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από το λαό αποτέλεσε το κυρίαρχο θέμα της συζήτησης.

Όπως προέκυψε από την κλειστή συνεδρίαση στη Βουλή το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για θέματα κοινωνικής πολιτικής με το κάθε υπουργό ήδη να ετοιμάζει το δικό του φάκελο για το πως μπορεί να συνδράμει στην ανάδειξη της κοινωνικής ατζέντας της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός με τους στενούς του συνεργάτες συζήτησαν και τις επόμενες νομοθετικές πράξεις της κυβέρνησης που όλες βρίσκονται σε διαφορετική φάση υλοποίησης. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να έρθουν στη Βουλή νομοσχέδια για τους υδρογονάνθρακες, τις δημόσιες συμβάσεις, την κοινωνική οικονομία, για τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, αλλά και το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών με τον Νίκο Παππά να ενημερώνει το μίνι υπουργικό συμβούλιο πως η διαδικασία προχωρά κανονικά με την μελέτη των σχετικών φακέλων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα