Έκτακτη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τη Novartis - Αποφασίζουν για τις κάλπες

,           ,  ,  15 , 2017
, , , 15 , 2017 NIKOS LIBERTAS / SOOC

Στο επίκεντρο ο αριθμός των καλπών που θα στηθούν για τους 10 εμπλεκόμενους στη δικογραφία και άλλα διαδικαστικά θέματα ενόψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή για την Προανακριτική

Έκτακτη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 14:00 ενόψει της αυριανής συζήτησης του αιτήματος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεση Novartis, αναμένεται να συζητηθούν σε έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Η Διάσκεψη των Προέδρων καλείται να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για τον προγραμματισμό της αυριανής συνεδρίασης. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η πλειοψηφία αποφάσισε ότι θα πρέπει να στηθούν 10 κάλπες στην αυριανή μυστική ψηφοφορία, ισάριθμες δηλαδή με τα 10 πρόσωπα που εμπλέκονται στην δικογραφία της Novartis. Η ΝΔ αντιδρά όμως με αυτή την πρόταση καταγγέλλοντας την συμπολίτευση ότι αποπειράται να στήσει επικοινωνιακό σόου. Αντιπροτείνει, μάλιστα, να στηθεί μόνο μια κάλπη κάτι που μπορεί να θέσει όμως ζήτημα ακυρότητας της όλης διαδικασίας.

Στη Διάσκεψη των Προέδρων αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα της μαραθώνιας διαδικασίας καθώς κοινοβουλευτικές πηγές προειδοποιούν ότι οι 13 ώρες που έχουν προγραμματιστεί για τη συνεδρίαση (από τις 09:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ) δεν αρκούν για να τοποθετηθούν οι σχεδόν 50 ομιλητές που αναμένεται να λάβουν το λόγο. Σημειώνεται ότι η συζήτηση αναμένεται να κλείσει με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΝΔ για Novartis: Κάλπη-κο 'ναι' στην προανακριτική

Καραγκούνης: Η ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της προανακριτικής

Κυβέρνηση για Novartis: Διαλεύκανση, αλλά όχι αρένα

ADVERTISING

SHARE: