Έκτακτη σύγκληση της επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής ζητά η ΝΔ

default image

Ο Μητσοτάκης χθες είχε προτείνει να καταθέσουν στη Βουλή και ο Παπαδόπουλος και ο Σφακιανάκης και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε σήμερα κι επίσημα το σχετικό αίτημα

Η Νέα Δημοκρατία υπέβαλε, σήμερα το πρωί, αίτημα έκτακτης σύγκλησης της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής – κεκλεισμένων των θυρών – με σκοπό όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης “την πλήρη ενημέρωση των βουλευτών με την ακρόαση όλων των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Τσίπρα – Καμμένου”.

Μεταξύ άλλων, η Αξιωματική Αντιπολίτευση ζητεί να παρουσιαστούν ενώπιον της Επιτροπής Εξοπλισμών και να την ενημερώσουν αναλυτικά, ο  Έλληνας πρέσβης στη Σαουδική Αραβία κ. Πολυχρόνης Πολυχρονίου, ο πρόξενος στο Ριάντ κ. Ηλίας Κλουβάτος, ο Γενικός  Διευθυντής Εξοπλισμών του Υπουργείου Αμύνης Αντιναύαρχος κ. Κυριάκος Κυριακίδης, ο πρώην Γενικός Διευθυντής  Εξοπλισμών Αντιπτέραρχος κ. Κοσμάς Βούρης, ο Διοικητής της Ε.Υ.Π. κ. Γιάννης  Ρουμπάτης, ο αποπεμφθείς από τον Πάνο Καμμένο Ταξίαρχος κ. Μιχαήλ Παπαδάκης, ο επιχειρηματίας μεσάζοντας κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οικονομολόγος κ. Τζον Σφακιανάκης, καθώς και όλοι οι αξιωματικοί που υπέγραψαν στις 14/6/2017 το φύλλο ενημερώσεως εισηγήσεως, υποδηλώνοντας ότι ο εντολέας για την υπογραφή της σύμβασης με τον μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο ήταν ο Υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος.

Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε επίσης την ακρόαση και του Διευθύνοντος Συμβούλου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (Ε.Α.Σ.), κ. Θεόφιλου Βασιλείου, προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές αν έχουν ήδη υπογραφεί και πόσες συμβάσεις των Ε.Α.Σ. με τον κ. Βασίλη Παπαδόπουλο.

Την σύγκληση της επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής, ώστε να καταθέσουν σε αυτή τόσο ο κ.Παπαδόπουλος όσο και ο κ.Σφακιανάκης, είχε προτείνει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στη Βουλή στη δευτερολογία του, απαντώντας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε σήμερα κι επίσημα το σχετικό αίτημα.

“Αναφερθήκατε σε ένα κύριο Σφακιανάκη που δε γνωρίζω ποιος ήταν ο ρόλος του, παραδεχθήκατε όμως εμμέσως ότι ο κ.Παπαδόπουλος ήταν μεσάζων”, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρότεινε να καταθέσουν και ο κ.Σφακιανάκης και ο κ.Παπαδόπουλος στην επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής.

“Υπάρχουν εργαλεία κοινοβουλευτικού ελέγχου που θα εξαντληθούν πλήρως για να μάθουμε τι έχει συμβεί. Αύριο εξ όσων γνωρίζω συνεδριάζει η επιτροπή Εξοπλισμών. Γιατί δε ζητάτε κ.Καμμένε να προσέλθει στην επιτροπή κεκλεισμένων των θυρών ο κ.Κυριακίδης, ο αρμόδιος υπεύθυνος προϊστάμενος της ΓΔ Εξοπλισμών, ο κ.Παπαδάκης ο ταξίαρχος, ο κ.Παπαδόπουλος, να έρθει και ο κ.Σφακιανάκης να τον γνωρίσουμε – και μήπως θα ήταν καλή ιδέα να έρθει ο κ.Ρουμπάτης της ΕΥΠ γιατί εξ όσων γνωρίζω κρατικές υπηρεσίες ήταν αυτές που ζήτησαν συμμετοχή της ΕΥΠ σε αυτή την υποθεση, να μας διαφωτίσει λίγο για τον πραγματικό ρόλο του κ.Παπαδόπουλου”, είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα