Έκτακτη συνέντευξη Τύπου της ΝΔ για τα βλήματα στη Σαουδική Αραβία

Φωτογραφία από τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας
Φωτογραφία από τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας EUROKINISSI

Τη γνησιότητα του εγγράφου εξουσιοδότησης του Βασίλη Παπαδόπουλου ως εκπροσώπου της Σαουδικής Αραβίας αμφισβητεί η αξιωματική αντιπολίτευση - Εκτακτη συνέντευξη των τομεαρχών Εξωτερικών και Δικαιοσύνης Μάκη Βορίδη και Νίκου Παναγιωτόπουλου

Εμμένει η Νέα Δημοκρατία στην αμφισβήτηση της ιδιότητας του Βασίλη Παπαδόπουλου ως εκπροσώπου της Σαουδικής Αραβίας για τη σύναψη διακρατικής συμφωνίας για την πώληση πολεμικού υλικού.

Αυτή ην ώρα οι Τομεάρχες Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης και Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, δίνουν έκτακτη συνέντευξη Τύπου με θέμα "νέες αποκαλύψεις στο σκάνδαλο της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία στο οποίο εμπλέκεται ο κ. Πάνος Καμμένος".

'Αρχικά η εταιρεία του Β.Παπαδόπουλου είχε εμφανισθεί να εκπροσωπεί και την Ιορδανία", είπε ο Μάκης Βορίδης και συνέχισε λέγοντας ότι ακολούθως εμφανίσθηκε να εκπροσωπεί το Κατάρ και σε άλλα θέματα και την Κένυα. "Προκύπτει το ερώτημα πώς μια ανώνυμη εταιρεία από την Αξιούπολη Κιλκίς να εκπροσωπεί τέσσερα κράτη και όλα να έχουν ενδιαφέρον για τα υλικά που έβγαλε στην αγορά η Ελλάδα. Ισχυρίσθηκε ο κ.Καμμένος ότι δεν ήξερε τον Παπαδόπουλο. Εμαθα ότι ο Παπαδόπουλος έδωσε συνέντευξη και αναφέρεται στην πολυετή γνωριμία του με τον κ.Καμμένο. προσκόμισε ο κ.Καμμένος, για να πει ότι δεν είναι μεσάζων ο Παπαδόπουλος, κάτι έγγραφα. Πώς έχει γίνει αυτή η ιστορία, πώς η Ελλάδα θέλει να προχωρήσει στην πώληση υλικών και ξαφνικά εμφανίζεται η εταιρεία από το Κιλκίς και λέει Ιορδανία εγώ, Κατάρ εγώ, Σαουδική Αραβία, εγώ. Τί εμφάνισε ως πληρεξουσιότητα; Εμφάνισε ένα κείμενο από το Μάιο του 2016 που υπουγράφει ένας της Αεροπορίας. Πού κατετέθη αυτό; Αριθμό πρωτοκόλλου βλέπετε; Ποιος το έφερε; Αυτό το κείμενο που προσκομίσθηκε είναι και αυτό που κατετέθη στο υπουργείο και δεν είναι άλλο ή παρεμφερές. Δεν έχει καμία σφραγίδα επικυρώσεως. Σύμφωνα με τον κ.Καμμένο ζητήσαμε επιβεβαίωση γνησιότητας του κειμένου". Σύμφωνα με τον κ.Βορίδη αυτό το αίτημα το υπέβαλε όχι το υπουργείο Αμυνας, αλλά ο Βασίλης Παπαδόπουλος.

"Εδώ εμφανίζεται ότι ο κ.Παπαδόπουλος έχει κι άλλο ρόλο εκτός από πληρεξούσιος. Είναι η εξαγωγική οντότητα. Λέει τον ξέρουν τον άνθρωπο|, πρόσθεσε ο κ.Βορίδης.

ADVERTISING

SHARE: