Εκτός κούρσας ο ένας εκ των τριών υποψηφίων προέδρων της ΟΝΝΕΔ

Εκτός κούρσας ο ένας εκ των τριών υποψηφίων προέδρων της ΟΝΝΕΔ

Αναλυτικά οι καταστατικές αλλαγές που ενέκρινε ομόφωνα το συνέδριο κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών του. Ποιος μένει εκτός. Δύο οι υποψήφιοι κατά πάσα πιθανότητα

Ομόφωνα, και εν πολλοίς απρόσμενα ως προς την ομοφωνία, ψηφίστηκε από τους συνέδρους της ΟΝΝΕΔ το νέο καταστατικό το οποίο επιφέρει σοβαρές αλλαγές για την εκλογή της νέας ηγεσίας της οργάνωσης, ενώ καθώς φαίνεται μάλλον οδηγεί εκτός κούρσας υποψηφιοτήτων τον Θανάση Βαμβίνη που έχει αναφορές στον πρώην πρόεδρο της οργάνωσης Βασίλη Γεωργιάδη (κάποιοι τον κατηγορούν ότι επηρεάζεται και από τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, ωστόσο ο ίδιος ο κ. Παπαμιμίκος έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν αναμειγνύεται στα θέματα της ΟΝΝΕΔ) που διεγράφη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι βασικές καινοτομίες που εισάγει το νέο καταστατικό είναι η μείωση των υπογραφών στο 1/8 του σώματος του συνεδρίου από 1/5 που ήταν στο προηγούμενο καταστατικό για να μπορεί να θέσει κάποιος υποψηφιότητα για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ. Όπερ σημαίνει ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι θα πρέπει να συγκεντρώσουν 120 υπογραφές από 200 που χρειάζονταν με βάση τις προηγούμενες διατάξεις. Το γεγονός αυτό οδηγεί στη μαθηματικά βέβαιη κατάθεση της υποψηφιότητας του Κώστα Δέρβου που είναι και ο εκλεκτός της Πειραιώς, ενώ δίνει τη δυνατότητα να καταθέσει υποψηφιότητα και ο Αντρέας Καρασαρίδης.

Στο ίδιο πλαίσιο ψηφίστηκε και η εκλογή προέδρου από το συνέδριο και όχι τη βάση της ΟΝΝΕΔ, που ήθελε ο κ. Βαμβίνης, αλλά τελικά δεν μπήκε καν στον κόπο να το προτείνει. Επίσης, με την ομόφωνη ψήφιση του νέου καταστατικού μειώνεται ο αριθμός των μελών της κεντρικής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ στα 100 (από τα 180 που ίσχυε πριν) άτομα. Ταυτόχρονα περιορίζεται ο αριθμός των υποψηφιοτήτων στους 180 το πολύ αφού θα πρέπει για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα για μέλος της ΚΕ θα πρέπει να διαθέτει υπογραφές 5 συνέδρων.

Ακόμη καθιερώνεται η ψήφος εμπιστοσύνης από τα μέλη της ΚΕ στο Εκτελεστικό Γραφείο της οργάνωσης. Επίσης θεσμοθετείται, μετά και την χτεσινή παρότρυνση Μητσοτάκη προς τους ΟΝΝΕΔίτες να εγγραφούν στο μητρώο πολιτικών στελεχών της ΝΔ, ως ειδική γραμματεία της ΟΝΝΕΔ η ακαδημία πολιτικής επιμόρφωσης στελεχών, η οποία θα λειτουργεί πρακτικά ως προθάλαμος για την ένταξη στο μητρώο πολιτικών στελεχών. 

Τα μέλη της εν λόγω γραμματείας θα εκλέγονται από το Εκτελεστικό Γραφείο, του οποίου σημειωτέον τα μέλη θα είναι από 11 ως 15 το πολύ, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου και του αντιπροέδρου της ΟΝΝΕΔ.

Οι εκλογές για τον πρόεδρο, τη νέα Κεντρική Επιτροπή και τους 15 εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ θα γίνουν αύριο το μεσημέρι από τις 12 ως τις 5μμ.  

Τέλος το συνέδριο ενέκρινε και τρία ψηφίσματα. Το πρώτο στο πλαίσιο των πολιτικών θέσεων και αρχών της ΟΝΝΕΔ ζητείται η μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Το δεύτερο καθιερώνει ως ειδικό τομέα της ΟΝΝΕΔ την ίδρυση γραμματείας για τη νεανική επιχειρηματικότητα και το τρίτο αφορά στην επαναφορά των τοπικών συμβουλίων νέων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα