Έλληνες στρατιωτικοί: Το συγκινητικό “ευχαριστώ” των γονιών τους

Έλληνες στρατιωτικοί: Το συγκινητικό “ευχαριστώ” των γονιών τους
life-events

"Επί 37 ημέρες βλέπουμε το θάρρος των παιδιών μας και μοιραζόμαστε την ελπίδα τους και μαζί μ' εμάς, από την πρώτη μέρα της φυλάκισής τους, γονείς από κάθε άκρη της Γης" δήλωσε ο πατέρας του Δημήτρη Κούκλατζη, που μαζί με τον Άγγελο Μητρετώδη θα περάσουν το Πάσχα στις φυλακές της Αδριανούπολης

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ολόψυχα τους απανταχού Έλληνες για την αδιάλειπτη έκφραση της συμπάθειας και της συμπαράστασής τους, για τις ευχές και τις προσευχές και τα “δώρα” τους. Τους ευχόμαστε από καρδιάς, ο Αναστηθείς Κύριος να τους χαρίζει ψυχική και σωματική υγεία και πολλές χαρές στη ζωή τους». Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μία ημέρα πριν το Πάσχα οι γονείς του Δημήτρη Κούκλατζη, αταλάντευτοι στη μέχρι σήμερα στάση τους, εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους, σε όλους όσοι προσεύχονται για τα παιδιά τους και μοιράζονται την αγωνία τους για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς.

Παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι απροσδιόριστη η ημερομηνία της απαγγελίας του κατηγορητηρίου και ως εκ τούτου και της επιστροφής των παιδιών τους, δεν απευθύνουν έκκληση βοήθειας. Επιλέγουν να ευχαριστήσουν και να ευχηθούν για εκείνους που χωρίς να τους γνωρίζουν στέκονται δίπλα τους με ένα τηλεφώνημα, ένα μήνυμα, μία προσευχή.

«Ανάσταση σημαίνει ελπίδα, θάρρος και άδολο ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο. Επί 37 ημέρες βλέπουμε το θάρρος των παιδιών μας και μοιραζόμαστε την ελπίδα τους και μαζί μ’ εμάς, από την πρώτη μέρα της φυλάκισής τους, γονείς από κάθε άκρη της Γης. Σ’ αυτή την τόσο δύσκολη και ιδιαίτερη διαδρομή προς τη δικαίωση και την επιστροφή των παιδιών μας στην πατρίδα, κοντά μας, το ευχαριστώ και οι ευχές μας προς όλους όσοι έγιναν συνοδοιπόροι μας, είναι απλά μία βαθιά και ειλικρινής ανάγκη», εξηγεί ο κ. Κούκλατζης.

Χθες οι γονείς των δύο στρατιωτικούν, που παραμένουν κρατούμενοι για περισσότερο από ένα μήνα, τους επισκέφθηκαν χθες για πέμπτη φορά στις φυλακές Αδριανούπολης. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες για πρώτη φορά δεν υπήρχε το διαχωριστικό γυαλί στη συνάντηση.

Τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους είχε χθες τόσο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, όσο και ο αναπλ. υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης προκειμένου να στείλουν τις ευχές τους για καλό Πάσχα στους δύο στρατιωτικούς αλλά και να τους διαβεβαιώσουν πως η πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί για την αποφυλάκιση και επιστροφή τους στην πατρίδα.

Μήνυμα για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς έστειλε και ο πρωθυπουργός, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento αναφέρει πως είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων η άμεση απελευθέρωσή τους και δηλώνει: «Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα