Εν μέσω αντεγκλήσεων η πορεία προς τις κάλπες

Εν μέσω αντεγκλήσεων η πορεία προς τις κάλπες
ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ,30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΣΕΦ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Να ξεφύγουν από την συζήτηση για τα διαδικαστικά και να επικεντρωθούν στην πολιτική αντιπαράθεση επιδιώκουν στην Κεντροαριστερά

Ένας νέος γύρος αντεγκλήσεων για τα διαδικαστικά έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο, αυτή τη φορά για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, ανάμεσα στους υποψήφιους αρχηγούς της Κεντροαριστεράς. Ταυτόχρονα όμως, οι περισσότεροι από τους εν δυνάμει επικεφαλής της νέας παράταξης της Κεντροαριστεράς αρχίζουν να ξεδιπλώνουν την πολιτική ατζέντα και την τακτική με την οποία θα πορευτούν μέχρι και τις ενδοπαραταξιακές εκλογές.

Η διεξαγωγή του Μαραθωνίου στις 12 Νοεμβρίου, αποτέλεσε την αφορμή ώστε ο Σταύρος Θεοδωράκης να επιτεθεί κατά της Φώφης Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι «θέλει ένα κόμμα μικρό και ελεγχόμενο». Από τη Χαριλάου Τρικούπη απάντησαν στο Ποτάμι, όμως ξεκαθάρισαν ότι δεν θα ασχοληθούν άλλο με τα διαδικαστικά, αλλά θα επικεντρωθούν στην πολιτική αντιπαράθεση με την ανάδειξη των προτάσεων που καταθέτει η Φ.Γεννηματά.

Συνεργάτες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ προσπαθώντας να ερμηνεύσουν την εμμονή του Σταύρου Θεοδωράκη για τα διαδικαστικά, σχολίαζαν ότι τέτοιες τοποθετήσεις δεν βοηθούν στο άνοιγμα προς τους πολίτες που υποτίθεται ότι επιθυμεί ο επικεφαλής του Ποταμιού, αλλά αντίθετα, δημιουργούν κλίμα εσωστρέφειας. Απέναντι στη λογική της διαδικαστικολογίας στέκεται και ο Γιώργος Καμίνης, με τον δήμαρχο Αθηναίων να ζητά από την επιτροπή να κλείσει οριστικά όλα αυτά τα θέματα.

Το Σαββατοκύριακο ανέδειξε όμως και κομμάτια των πολιτικών προτάσεων των υποψηφίων. Η Φώφη Γεννηματά από τη Θεσσαλονίκη, επέμεινε στην λογική του διμέτωπου αγώνα, καθώς επιτέθηκε τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην Νέα Δημοκρατία. Η τακτική αυτή, πέρα από το προφανές, την ανάδειξη δηλαδή των διαφορών της Κεντροαριστεράς από τους δύο σημερινούς ισχυρούς πόλους, παρουσιάζει και το όραμα της δυναμικής επιστροφής προσκήνιο ως δύναμη εξουσίας και όχι ως συμπλήρωμα.

Ο Γιώργος Καμίνης από την πλευρά του, ποντάρει πολλά στο αντιδεξιό μέτωπο που έχει ανοίξει με τις συνεχείς επιθέσεις που εξαπολύει απέναντι στη Νέα Δημοκρατία για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, στοχεύοντας να εμφανιστεί ως «κληρονόμος» του εκσυγχρονιστικού σημιτικού ΠΑΣΟΚ.

Τη μετωπική σύγκρουση με τις συντηρητικές θέσεις, προβάλλοντας ένα σαφώς ριζοσπαστικότερο πλαίσιο που θυμίζει έντονα το πολικό πλαίσιο του Γιώργου Παπανδρέου της περιόδου 2004-2009  έχει επιλέξει ο Γιάννης Ραγκούσης, με αποκορύφωμα την πρόσφατη σύγκρουση του με την ηγεσία της Εκκλησίας.   

Έναν λόγο που μπορεί να κερδίσει τους νέους, με έμφαση στα Ευρωπαϊκά ζητήματα και την ανανέωση του πολιτικού σκηνικού χρησιμοποιεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, στηρίζοντας παράλληλα την πολιτική κληρονομιά του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Γιάννης Μανιάτης ποντάρει πολλά στην πολιτική ταυτότητα της Σοσιαλδημοκρατίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα