Ενδοκυβερνητικά ‘φάλτσα’ από τους ΑΝΕΛ στο θέμα της αποτέφρωσης

Ενδοκυβερνητικά ‘φάλτσα’ από τους ΑΝΕΛ στο θέμα της αποτέφρωσης
Συζήτηση επί του διανεμηθέντος πορίσματος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που διενήργησε προκαταρκτική εξέταση κατά του πρώην Υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου "για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της απιστίας στρεφόμενης κατά του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, στο πλαίσιο σύναψης συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην από 10.3.2017 πρόταση», και λήψη απόφασης για την άσκηση ή μη δίωξης κατά του πρώην Υπουργού με μυστική ψηφοφορία (άρθρο 86 του Συντάγματος, άρθρα 153 επ. του Κ.τ.Β. και άρθρα του ν. 3126/2003 "Ποινική Ευθύνη των Υπουργών"). (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα τοποθετηθεί «κατά συνείδηση» στη διάταξη για την ίδρυση Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών. Χαρακτήρισε "βίαιη πράξη" την αποτέφρωση

Την πρόθεσή του να διαφοροποιηθεί και πάλι από την κυβερνητική πλειοψηφία, αυτή τη φορά για το ζήτημα της αποτέφρωσης νεκρών προανήγγειλε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης.

Ο κ. Κατσίκης εκδήλωσε τις προθέσεις του κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών όπου έχει ενταχθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση.

«Εάν γίνει ονομαστική ψηφοφορία θα ψηφίσουμε όπως ορίζει η συνείδησή μας» προανήγγειλε ο κ. Κατσίκης και εξέφρασε ανοιχτά τις προσωπικές αντιρρήσεις του χαρακτηρίζοντας την αποτέφρωση «βίαιη πράξη».

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο άρθρο δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες αλλά και σε συνδέσμους δήμων και περιφερειών να ιδρύουν και να λειτουργούν αποτεφρωτήρια νεκρών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα