Εννιά στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι η χώρα πάει σε λάθος κατεύθυνση

Εννιά στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι η χώρα πάει σε λάθος κατεύθυνση

Διάχυτη απογοήτευση για την πορεία της χώρας εκφράζουν οι Έλληνες στο Πολιτικό Βαρόμετρο που διενήργησε η Public Issue για το Νοέμβριο και για λογαριασμό του ΣΚΑΙ

Σημαντικά ευρήματα για την άποψη της κοινής γνώμης σε πολλά και σοβαρά θέματα φέρνει στο φως το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue για το Νοέμβριο. Οι περισσότεροι πολίτες εκτιμούν ότι η χώρα μας έγινε πιο αδύναμη στη διεθνή σκηνή σε σχέση με πέρυσι, σε μια περίοδο αναταράξεων στην ανατολική Μεσόγειο ενώ σχεδόν εννέα στους δέκα πολίτες εκτιμούν ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, με μόλις το 8% δηλώνει πως πηγαίνουν σε σωστή.

 

Η έρευνα αντανακλά την απογοήτευση των πολιτών με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, καθώς 92% δηλώνει δυσαρεστημένο με το κυβερνητικό έργο, ενώ το 84% έχει αρνητική γνώμη για τη λειτουργία της αντιπολίτευσης.

Ενδεικτικό είναι ότι περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους, σε ποσοστό 52%, πιστεύει ότι ούτε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ούτε μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας είναι η καταλληλότερη για να λύσει τα προβλήματα της χώρας.

Στη «μάχη» για την πρωθυπουργία πάντως, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η δημοφιλέστερη επιλογή, με το 42% να τον χαρακτηρίζει ως τον καταλληλότερη επιλογή, σαφώς καλύτερα από το 22% που προκρίνει τον Αλέξη Τσίπρα.

Το 35% των πολιτών απαντά ότι κανένας από τους δύο δεν είναι ο καταλληλότερος για τον πρωθυπουργικό θώκο.

 

Τέλος, σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από αναταράξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, οι περισσότεροι πολίτες εκτιμούν ότι η χώρα μας έγινε πιο αδύναμη στη διεθνή σκηνή σε σχέση με πέρυσι.

Συγκεκριμένα, το 53% εκτιμά ότι η Ελλάδα έγινε πιο αδύναμη τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ενώ μόλις το 8% πιστεύει ότι η θέση της ενισχύθηκε.

Δείτε αναλυτικά όλη τη δημοσκόπηση της  Public Issue εδώ

Πηγή: ΣΚΑΪ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα