Επεισοδιακή ομιλία: Αποχώρησε ο Παναγιωτόπουλος από τα γιουχαΐσματα και τα γέλια παρευρισκομένων

Επεισοδιακή ομιλία: Αποχώρησε ο Παναγιωτόπουλος από τα γιουχαΐσματα και τα γέλια παρευρισκομένων

Ο υπουργός Πολιτισμού αποχώρησε από ομιλία που οργάνωσε ο ίδιος για την Ελληνική Προεδρία. Παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε γέλια και τον αποδοκίμασαν. Δείτε το βίντεο

Δέκα περίπου λεπτά παρέμεινε στο βήμα του Συνεδρίου “Χρηματοδοτώντας τη δημιουργικότητα” ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, λόγω της υποδοχής του από παρευρισκομένουεκαλλιτέχνες.

Στην εκδήλωση δεν είχε προσκληθεί κανένας καλλιτέχνης ως ομιλητής. Ωστόσο, με πρωτοβουλία της Κίνησης Μαβίλη, ομάδα καλλιτεχνών παρευρέθηκαν στο Συνέδριο και γελούσαν καθόλη τη διάρκεια της ομιλίας του υπουργού.

Αφορμή στάθηκε η αναφορά του υπουργού στη λέξη “ανταγωνιστικότητα”.

Το σχετικό βίντεο δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, συνοδευόμενο από την εξής περιγραφή:

“Σήμερα το πρωί 20 Φεβρουαρίου 2014 ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος άνοιξε τις εργασίες του Συνεδρίου “Χρηματοδοτώντας τη δημιουργικότητα”, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το συνέδριο αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί αποτυπώνει την Ευρωπαϊκή πολιτιστική πολιτική των ερχόμενων δεκαετιών. Δεν προσκλήθηκε ωστόσο ούτε ένας καλλιτέχνης ως ομιλητής, και η ανακοίνωση του Συνεδρίου δεν κοινοποιήθηκε ευρέως.

Με πρωτοβουλία της Κίνησης Μαβίλη, καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία παρευρέθηκαν στο Συνέδριο και, αισθανόμενοι ότι χλευάζεται η ίδια η έννοια του πολιτισμού, δήλωσαν την αντίθεσή τους, γελώντας. Η αντίδραση του Υπουργού Πολιτισμού ήταν αποκαλυπτική”.

Παναγιωτόπουλος: Ντροπή σας. Είστε από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ο υπουργός καλούσε τους καλλιτέχνες που αντιδρούσαν στα λεγόμενά του να εμφανιστούν ενώπιόν του, για να συζητήσουν.

“Οφείλετε, οφείλετε, οφείλετε…. Καθήστε κάτω κυρία μου. Να έχετε το θάρρος να έρθετε εδώ να μιλήσετε. Θέλετε να μετατρέψετε μια εκδήλωση για την ελληνική προεδρία, σε οχλαγωγία συνδικαλιστών της Αριστεράς. Αυτά να τα πείτε σε συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είναι ντροπή σας. Είναι ντροπή σας”, έλεγε.

Η Κίνηση Μαβίλη έστειλε ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, καταγγέλλει την αναφορά στην ομιλία του υπουργού ότι “πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικοί σαν την οικονομία της Κίνας, καθώς το κόστος εργασίας στη Γηραιά Ήπειρο είναι εξαιρετικά υψηλό. Οι όροι που κυριάρχησαν στις ομιλίες των βασικών εισηγητών ήταν: ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα, βιομηχανία, προϊόν κ.ο.κ.”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα