Επικοινωνία Τσίπρα – Μέρκελ για την επίθεση στο Βερολίνο

default image

Επικοινωνία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για να εκφράσει τη θλίψη του για την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία και εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια του ελληνικού λαού στους συγγενείς των θυμάτων και στο γερμανικό λαό για τη χθεσινή αιματηρή επίθεση στο Βερολίνο.

Ο κ. Τσίπρας, ήδη λίγο μετά την αιματηρή επίθεση, το βράδυ της Δευτέρας, εξέφρασε τη λύπη του μέσω Twitter.

Στις αναρτήσεις του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, σημειώνοντας πως οι επιθέσεις σε Άγκυρα, Βερολίνο και Ζυρίχη “μας γεμίζουν θλίψη και αποτροπιασμό”.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ συνομίλησε ακόμη με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Γαλλίας, της Τουρκίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Σουηδίας και της Ισπανίας, όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπός του.

Οι ηγέτες “εξέφρασαν τα βαθιά τους συλλυπητήρια” στην καγκελάριο για τα θύματα της επίθεσης στην Μπραϊτσάιτπλατς, ανέφερε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

Τη διαβεβαίωσαν ότι είναι έτοιμοι να προσφέρουν τη βοήθεια των χωρών τους για να διαλευκανθεί η επίθεση και επέμειναν στην ανάγκη να επιδειχθεί αλληλεγγύη στον “αγώνα κατά της τρομοκρατίας”, πρόσθεσε ο Ζάιμπερτ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα