Επιμένει ο Πολάκης: ‘Τα παίρνει’ ήδη το 20% των γιατρών και το 60% εάν του τα δώσουν

Επιμένει ο Πολάκης: ‘Τα παίρνει’ ήδη το 20% των γιατρών και το 60% εάν του τα δώσουν

"Δεν λέω κάτι εξωπραγματικό ή εξωγήινο", είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφερόμενος στα φακελάκια και κατήγγειλε ότι η περίοδος Σημίτη έκανε το μαύρο χρήμα, "νόμο κίνησης της ελληνικής οικονομίας". Έντονη αντίδραση από τη ΔΗ.ΣΥ.

Στις καταγγελίες του για τον χρηματισμό σημαντικής μερίδας του ιατρικού κόσμου επέμεινε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης προκαλώντας την αντίδραση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των ιατρών του ΕΣΥ, δέχθηκε πιέσεις να ανασκευάσει όσα έχει αναφέρει για τα φακελάκια . «Δεν παίρνω πίσω ούτε λέξη» είπε ο κ. Πολάκης και τόνισε ότι υπάρχει η εξής κατάσταση στον ιατρικό κόσμο: «Ένα 20% των γιατρών δεν τα παίρνει από πουθενά και με κανένα τρόπο και στηρίζει το σύστημα ενώ αντίθετα ένα άλλο 20% των γιατρών τα παίρνει από παντού και δεν σε ακουμπάει εάν δεν τα πάρει από παντού, είτε από τις εταιρείες, είτε από τους ασθενείς» είπε και πρόσθεσε ότι υπάρχει κι ένα 60% των γιατρών, με διαβαθμίσεις και αναλόγως την ειδικότητα κ.λπ., που θα τα πάρει εάν του τα δώσουν. Ρώτησε, μάλιστα, τους βουλευτές εάν διαφωνούν με αυτή τη διαπίστωση. «Λέω τίποτα διαστημικό; Λέω τίποτα εξωγήινο;» διερωτήθηκε.

Ο κ. Πολάκης εξαπέλυσε, όμως, και σφοδρή επίθεση στην περίοδο Σημίτη για τις επιδόσεις της στη διαφθορά. «Με τη διάχυση της παραοικονομίας και του εκμαυλισμού, τον οποίο έφερε η περίοδος Σημίτη, έγινε νόμος κίνησης της ελληνικής κοινωνίας το μαύρο χρήμα και η παραοικονομία» είπε ο κ. Πολάκης. Υποστήριξε, όμως, ότι η κατάσταση αυτή συνεχίστηκε και επί της κυβέρνησης Καραμανλή και ότι μέχρι το 2010 και μετά, παρά τις οριζόντιες περικοπές, «ένα μεγάλο κομμάτι του ιατρικού δυναμικού έβαλε το δάχτυλο στο μέλι».

Οι αναφορές του κ. Πολάκη προκάλεσαν όμως την έντονη αντίδραση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κώστα Μπαργιώτα, ο οποίος χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας περί χρηματισμού των γιατρών. «Το 90%  του προσωπικού του ΕΣΥ δουλεύει πραγματικά χωρίς χρήματα και με αυταπάρνηση» είπε και κάλεσε τους βουλευτές «να αποδοκιμάσουν τέτοιες δηλώσεις γιατί προσβάλλουν όλους τους γιατρούς με ένα τρόπο ισοπεδωτικό και άκαιρο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα