Επιμένει στην εξ αποστάσεως ψηφοφορία ο Θεοδωράκης

Επιμένει στην εξ αποστάσεως ψηφοφορία ο Θεοδωράκης
Press conference by Stavros Theodorakis on the margin of Thessaloniki International Fair, in Thessaloniki, on Sep. 13, 2017 / , , 13 , 2017 SOOC

Επιμένει για την διεξαγωγή εξ αποστάσεως ψηφοφορίας ο Σταύρος Θεοδωράκης, καταθέτοντας στην επιτροπή νέα πρόταση, η οποία όμως δύσκολα θα γίνει αποδεκτή

Με μια νέα πρόταση, που περιγράφει βήμα προς βήμα όλα τα στάδια ώστε να καταστεί δυνατή η εξ αποστάσεως ψηφοφορία, επιστρέφει σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης, εν όψει της απογευματινής συνεδρίασης της οργανωτικής επιτροπής. Η πρόταση έχει παραδοθεί από χθες σε όλους τους υποψηφίους, τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στο εγχείρημα και τον Νίκο Αλιβιζάτου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη πρόταση μπορεί να καταστήσει αδιάβλητη την διαδικασία και ότι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία αθα μπορούν να συμμετέχουν οι κάτοικοι του εξωτερικού, των απομακρυσμένων περιοχών στην ελληνική επικράτεια και τα ΑΜΕΑ. «Το νέο προοδευτικό Κίνημα για να είναι μεγάλο, για να είναι δυνατό πρέπει να το ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα έρθουν στις κάλπες από όλους τους δυνατούς δρόμους», σημειώνει ο ίδιος υποστηρίζοντας πως «έτσι δεν θα αποκλεισθούν από την εκλογική διαδικασία πολίτες με κινητικά προβλήματα και κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών».

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής, όμως οι ενστάσεις που έχουν υποβάλει επί τις διαδικασίας οι μεγάλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, δείχνει ότι δύσκολα αυτή θα γίνει δεκτή από τους υπόλοιπους υποψήφιους, ενώ πολύ δύσκολα θα το δεχτεί και η κοινοπραξία των δύο εταιριών που θα διοργανώσει το ηλεκτρονικό σκέλος της ψηφοφορίας.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, η επιτροπή αναμένεται να απορρίψει εκ νέου την πρόταση Θεοδωράκη και να εστιάσει στα υπόλοιπα ανοιχτά ζητήματα της εκλογικής διαδικασίας. Η οριστικοποίηση της ημερομηνίας διεξαγωγής του πρώτου γύρου είναι αυτό που καίει του εν δυνάμει αρχηγούς. Όλες οι πλευρές δείχνουν να επιθυμούν την ολοκλήρωση των διαδικασιών εντός Νοεμβρίου, επομένως, αν οι εταιρίες ζητήσουν να δοθεί μια παράταση, αυτή δεν αναμένεται να ξεπερνάει την μία εβδομάδα, μετά την 5η Νοεμβρίου. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα