Επίσημη πρώτη στις Βρυξέλλες για τη Φώφη Γεννηματά

Επίσημη πρώτη στις Βρυξέλλες για τη Φώφη Γεννηματά
eurokinissi

Πρεμιέρα στην οικογένεια των ευρωπαίων Σοσιαλιστών ως πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα κάνει την Πέμπτη η Φώφη Γεννηματά, παρουσιάζοντας στις Βρυξέλλες το πολιτικό της σχέδιο

Την πρώτη της διεθνή εμφάνιση ως επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής θα πραγματοποιήσει στις Βρυξέλλες η Φώφη Γεννηματά, που θα λάβει μέρος στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Αν και η επικεφαλής του νέου φορέα έχει μακρά εμπειρία από ανάλογες συναντήσεις, η συγκεκριμένη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τη δεδομένη χρονική περίοδο οι ευρωπαίοι Σοσιαλιστές έχουν τα μάτια τους στραμμένα στη Γερμανία, αναμένοντας την κατάληξη των συζητήσεων ανάμεσα στον επικεφαλής του SPD Μάρτιν Σουλτς και της Άνγκελα Μέρκελ για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Θεωρείται όμως δεδομένο ότι την εποχή που η Σοσιαλδημοκρατία υποχωρεί ανά την Ευρώπη, το ελληνικό “πείραμα” θα συζητηθεί – έστω και στο περιθώριο της προσυνόδου. Άλλωστε, η ενοποίηση του χώρου και οι προσπάθειες που έκανε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα η Φ.Γεννηματά, έτυχαν της πλήρους επιδοκιμασίας των ευρωπαίων συντρόφων της.

Την ίδια στιγμή, θα η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να θέσει στο τραπέζι ορισμένες εκ των πρωτοβουλιών που έχει λάβει τις τελευταίες μέρες, όπως η πρόταση νόμου που έχει καταθέσει για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και η αναστολή της αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά. Άλλωστε, η ίδια θεωρεί ότι παραπάνω παραπάνω πρωτοβουλίες είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίες προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί στην έξοδο από την κρίση. 

Παράλληλα, οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού που βρίσκονται κάτω από τη σκέπη του Κινήματος Αλλαγής, συνεχίζουν στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό την σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή που χάραξαν η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Επίσης, η εντολή της επικεφαλής του σχήματος προς τους βουλευτές της είναι σαφής. Να χρησιμοποιούν στις ομιλίες τους κομμάτια από το “Σχέδιο Ελλάδα”, καθώς η εκτίμηση που υπάρχει είναι δεν αρκεί μόνο η στείρα καταγγελία σε βάρος της κυβέρνησης, αλλά και η ανάδειξη των προτάσεων της παράταξης, ώστε να καταστεί εναλλακτική κυβερνητική επιλογή για τους πολίτες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα