Επίσκεψη Αχτσιόγλου στην Πορτογαλία

Επίσκεψη Υπ. Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου στην Πορτογαλία. Η Υπουργός  συναντήθηκε με τον Πορτογάλο ομόλογό της, Jose 
Antonio Vieira da Silva, τον Υφυπουργό Εργασίας Miguel Cabrita και την
επικεφαλής της Επιθεώρησης Εργασίας της Πορτογαλίας, Maria Luisa 
Guimaraes. ΤΕΤΑΡΤΗ 14/2/2018.  (EUROKINISSI/ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ)
Επίσκεψη Υπ. Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου στην Πορτογαλία. Η Υπουργός συναντήθηκε με τον Πορτογάλο ομόλογό της, Jose  Antonio Vieira da Silva, τον Υφυπουργό Εργασίας Miguel Cabrita και την επικεφαλής της Επιθεώρησης Εργασίας της Πορτογαλίας, Maria Luisa  Guimaraes. ΤΕΤΑΡΤΗ 14/2/2018. (EUROKINISSI/ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ) EUROKINISSI

Για τον καλύτερο έλεγχο της αγοράς εργασίας και τα βήματα για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, συζήτησαν, μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τον Πορτογάλο ομόλογό της

Ανταλλαγή απόψεων για την διαδικασία και τα βήματα για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη διαδικασία καθορισμού του κατώτατου μισθού, καθώς και τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την καταπολέμηση της επισφαλούς εργασίας, δεδομένης και της εμπειρίας της Πορτογαλίας μετά την έξοδό της από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, είχε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου με τον Πορτογάλο ομόλογό της, José António Vieira da Silva.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με θέματα και πρακτικές που αφορούν στον καλύτερο έλεγχο της αγοράς εργασίας και τη βελτίωση της δράσης της Επιθεώρησης Εργασίας, ιδίως στον αγροτικό τομέα, για την προστασία των εργαζομένων από φαινόμενα παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας.

Η κ. Αχτσιόγλου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Λισαβόνα, συνοδευόμενη από τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), Νάσο Ηλιόπουλο.

ADVERTISING

SHARE: