Επίσκεψη Νίμιτς στα Σκόπια στις 31 Ιανουαρίου

Επίσκεψη Νίμιτς στα Σκόπια στις 31 Ιανουαρίου
Συνάντηση του προσωπικού απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2012. Ο κ.Νίμιτς βρίσκεται στην Αθήνα και στην συνέχεια επισκέφθηκε τα Σκόπια. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι ιδέες για το θέμα της ονομασίας που παρουσίασε ο Μάθιου Νίμιτς στη Νέα Υόρκη. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Απ' την ΠΓΔΜ ξεκινά τις επαφές για επίλυση του Σκοπιανού ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ

O διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς θα ταξιδέψει στα Σκόπια στις 31 Ιανουαρίου, ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία της ΠΓΔΜ σχετικά με τη δέσμη ιδεών που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με τα σκοπιανά ΜΜΕ οι προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Νίμιτς στη συνάντηση που έγινε την περασμένη Τετάρτη στη Νέα Υόρκη, την πρώτη του νέου γύρου διαπραγματεύσεων για το όνομα της ΠΓΔΜ, περιελάμβαναν πέντε ονόματα, όλα με τον όρο Μακεδονία. Ειδικότερα τα: Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας), Republika Severna Makedonija (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας), Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας, Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη) και Republika Makedonija (Skopje) [Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)]

Ο ειδικός διαμεσολαβητής χαρακτήρισε απ’ την πλευρά του μη ρεαλιστικό το ενδεχόμενο να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία  στη λύση.

Το αμέσως επόμενο διάστημα ο κ. Νίμιτς αναμένεται να επισκεφθεί και την Αθήνα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, αλλά ακόμη δεν έχει γνωστή η ημερομηνία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα