Επίθεση Λοβέρδου κατά Παυλόπουλου για το PSI

Επίθεση Λοβέρδου κατά Παυλόπουλου για το PSI

Η αναφορά του ΠτΔ χθες ότι χωρίς το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κατείχε το ασφαλιστικό σύστημα θα ήταν βιώσιμο για πολλά χρόνια, προκάλεσε την αντίδραση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ

Λοβέρδος υπέρ PSI και κατά Παυλόπουλου: Η δήλωσε του Προέδρου της Δημοκρατίας χθες ότι χωρίς το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κατείχε το ασφαλιστικό σύστημα θα ήταν βιώσιμο για πολλά χρόνια, προκάλεσε την αντίδραση του πρώην υπουργού Υγείας του ΠΑΣΟΚ, που ήταν και ο αρμόδιος στην τότε συγκυβέρνηση.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος έκανε χθες ένα πολύ μεγάλο λάθος. Αναμείχθηκε στην πολιτική, διατυπώνοντας μάλιστα μια παράδοξη για τον ίδιο και για την αλήθεια άποψη, ότι το ασφαλιστικό της χώρας υποφέρει λόγω του PSI.

Πρώτον, η άποψη που διατύπωσε είναι άσκηση λειτουργίας αντίθετη με το Σύνταγμα. Δεν του επιτρέπεται να αναμιγνύεται στη πολιτική. Δεύτερον εμπεριέχει αντίφαση με τον εαυτό του. Ο κ. Παυλόπουλος έχει ψηφίσει το PSI. Τρίτον ο ισχυρισμός του είναι τελείως λανθασμένος γιατί τα ίδια τα στοιχεία τον διαψεύδουν. Το πρόβλημα που έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία έχει να κάνει κυρίως με τη κρίση και την ύφεση και όχι φυσικά με το PSI που όσα ταμεία ακολούθησαν τότε την πολιτική συμβουλή της κυβέρνησης είχαν και κέρδος” ισχυρίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προσθέτοντας:

“Εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι σε αυτές τις συνθήκες της έντονης κρίσης χρειάζεται ενότητα και αυτός ο οποίος θα πρέπει να εκμαιεύει την ενότητα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεν πρέπει να ταυτίζεται με πολιτικά κόμματα.”

Ο κ.Παυλόπουλος κατά τη συνάντηση του χθες με τον πρόεδρο των εργοδοτών της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Γιάσεκ Κράβζικ είπε ειδικότερα ότι το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα “έχει υποστεί ένα τεράστιο πλήγμα όταν έγινε το PSI, όταν έγινε δηλαδή η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Πλήρωσε τότε πολύ ακριβά το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα. Χωρίς το “κούρεμα” των ελληνικών ομολόγων που κατείχε, το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα θα μπορούσε να είναι βιώσιμο για πολλά χρόνια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα