Επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για Καμμένο- Novartis

Επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για Καμμένο- Novartis
O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

"Η αριστερά του Τσίπρα δε γνωρίζει τι ποιεί η δεξιά του Καμμένου", σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στους γαλάζιους τομεάρχες και υπερασπίστηκε την γαλάζια αποχώρηση από την προανακριτική για τη Novartis.

Επίθεση στην κυβέρνηση μέσω Καμμένου και για τα ελληνοτουρκικά εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σύσκεψη των γαλάζιων τομεαρχών, υπερασπιζόμενος παράλληλα την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να αποχωρήσει από την προανακριτική για την υπόθεση Νovartis και καλύπτοντας έτσι εκ νέου τον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι γυμνή και πλήρως εκτεθειμένη για την υπόθεση Novartis και έκανε λόγο για σκανδαλολογία που δεν πείθει κανέναν και για ευτράπελα. Υπερασπιζόμενος την αποχώρηση της ΝΔ από την προανακριτική επισήμανε ότι αποχώρησαν και ΔΗΣΥ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων και εκτίμησε ότι “σύσσωμη η αντιπολίτευση στάθηκε απέναντι στις ραδιουργίες της πλειοψηφίας”.

Υποστήριξε μάλιστα ότι “η πλειοψηφία κρύβει τους μάρτυρες γιατί είχε προσχεδιάσει την επιστροφή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη όπως είχαμε από την αρχή καταγγείλει”, ενώ “την ίδια στιγμή κάλυψε με προκλητικό τρόπο την ευθύνη των δικών τους υπουργών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν τιμολόγησε τα φάρμακα και πολέμησε τις προσπάθειες της ΝΔ για μείωση της τιμής των φαρμάκων”. Ο

πρόεδρος της ΝΔ εστίασε όμως κυρίως στη σχέση των δύο κυβερνητικών εταίρων κάνοντας λόγο για “παράγκα λάσπης” πάνω στην οποία όπως είπε χτίστηκε η σχέση Τσίπρα- Καμμένου. Σχολίασε ότι “ο ένας κρατά όμηρο τον άλλο και οι δύο τη χώρα” και τόνισε ότι η συμμαχία τους έχει μόνο στόχο την παραμονή στην εξουσία, ενώ ταυτόχρονα “Η αριστερά του Τσίπρα δε γνωρίζει τι ποιεί η δεξιά του Καμμένου”, όπως είπε αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά. Σε αντίθεση με τα σενάρια των τελευταίων ημερών περί ρήγματος στη συγκυβέρνηση, τα οποία θέλησαν να διαψεύσουν με τη συνάντηση τους χθες στο Μαξίμου Τσίπρας- Καμμένος, ο κ.Μητσοτάκης προέβλεψε ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θα πάνε μαζί μέχρι τέλους.

“Η συνολική εικόνα που δίνει η κυβέρνηση είναι ότι ο σκοπός της είναι η άνευ όρων παραμονή στην εξουσία. Στοχεύει αποχωρώντας να έχει υποστεί τη μικρότερη δυνατή ήττα. Το οργανώνει από τώρα με ρουσφέτια, κατάργηση της αξιολόγησης, πολιτικές πελατείες, τα πάντα για να αποφύγουν τη συντριβή. Τσαλαπατούν το δημοκρατικό κεκτημένο της αντιπολίτευσης. Όσο για τα τρικ των εταίρων που διαφωνούν δεν πιάνουν, ήταν είναι και θα είναι σύμμαχοι στην εξουσία. Αυτή η κυβέρνηση θα κριθεί από το λαό, γιατί μας κόστισε 200 δισ., γιατί φόρτωσε νέους φόρους, γιατί παρέδωσε συνοικίες στους κουκουλοφόρους”, είπε χαρακτηριστικά.

Για τα ελληνοτουρκικά και τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, ανέφερε ότι στο παρελθόν τέτοια θέματα λύνονταν μέσα σε μερικές ώρες. Αναφέρθηκε στην επίσκεψη Ερντογάν, λέγοντας ότι λειτούργησε σαν καταλύτης στην τουρκική προκλητικότητα που οδήγησε στο επεισόδιο στα Ίμια και στην κράτηση των δύο αξιωματικών. «Νιώθουμε ανήσυχοι για τους δύο Έλληνες και είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζουν ότι κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας τους σφίγγει το χέρι», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης, εκτιμώντας πάντως πως η περιπέτειά τους θα λήξει σύντομα καθώς απειλεί να δηλητηριάσει την πιο σημαντική κατάκτηση των τελευταίων χρόνων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την προσέγγιση των δύο λαών που ξέρουν ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. «Κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου, το έθεσα στις συναντήσεις μου στο Κατάρ και αυτό θα κάνω και αύριο στο Συμβούλιο Κορυφής του ΕΛΚ», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ άσκησε κριτική στον τρόπο που χειρίζεται το θέμα η κυβέρνηση:

«Αποδείχθηκαν λίγοι και όταν μιλάμε για τα εθνικά θέματα το λίγος σημαίνει επικίνδυνος», είπε σημειώνοντας ότι τη μία μιλάνε για ομηρεία και την άλλη για κράτηση, «όταν μιλάς για διμερές θέμα και την άλλη ζητάς από τον γραμματέα του ΟΗΕ να παρέμβει είσαι αναξιόπιστος». Όσον αφορά στην ονομασία των Σκοπίων, σχολίασε ότι η κυβέρνηση θυμίζει βαβέλ.

Κλείνοντας, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι κάλπες έρχονται, και θα είναι εκλογές κάθαρσης και επανεκκίνησης, και απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματος τόνισε:«Η ΝΔ βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, οργανωτική και πολιτική. Θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε τις επεξεργασμένες θέσεις μας δίνοντας προτεραιότητα σε αυτές που αποτελούν άμεση αναγκαιότητα ποτισμένες με έναν λόγο αξιόπιστο».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη

“Σε μια ακόμα ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε πως πραγματικός πρόεδρος της ΝΔ είναι ο Άδωνης Γεωργιάδης”, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

“Αφού πρώτα επανέλαβε τα γνωστά καταστροφολογικά του για την οικονομία που διαψεύδονται καθημερινά, απέφυγε για μια ακόμα φορά να εκφέρει θέση για την ονομασία της ΠΓΔΜ για να μη στεναχωρήσει την ακροδεξιά του πτέρυγα, ενώ απέδειξε εκ νέου την ανευθυνότητά του στο θέμα των ελλήνων αξιωματικών επιτιθέμενος στην κυβέρνηση. Βέβαια, δεν παρέλειψε να δείξει πόσο πολύ φοβάται τη δικαιοσύνη και τη διαλεύκανση της υπόθεσης Novartis, στην προσπάθειά να δικαιολογήσει τη χτεσινή φυγή του κόμματός του από τις εργασίες της προανακριτικής. Ξαναθυμήθηκε πάντως τις κάλπες που για μια ακόμα φορά «έρχονται», περισσότερο ως προειδοποίηση στο εσωτερικό του κόμματός του”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα