Επίθεση Τζανακόπουλου σε Σαμαρά για τη Novartis

Επίθεση Τζανακόπουλου σε Σαμαρά για τη Novartis
Briefing to the political reporters by the new Government Spokesman Dimitris Tzanakopoulos, in Athens, on Nov. 8, 2016 / , , 8 , 2016 SOOC

Απαντήσεις από τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά για τα νέα στοιχεία αναφορικά με την υπόθεση Novartis ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή τα νέα στοιχεία που κατατέθηκαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, ενώ σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο χώρο του ποδοσφαίρου, διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να πάρει δύσκολες αποφάσεις.

“Κάθε μέρα που η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση Novartis συνεχίζει τις εργασίες της, νέα αποκαλυπτικά στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας καταρρίπτοντας τις ανυπόστατες θεωρίες της Νέας Δημοκρατίας και των φερομένων ως εμπλεκομένων περί σκευωρίας. Και κάθε μέρα γίνονται όλο και πιο καθαροί οι λόγοι που η ΝΔ δεν ψήφισε τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής και τώρα επιχειρεί διαρκώς με προσχηματικά επιχειρήματα να εμποδίσει την πραγματική διερεύνηση του σκανδάλου. Διότι δεν την ενδιαφέρει η διερεύνηση αλλά μονάχα η συγκάλυψη”, επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, που χαρακτήρισε τις καταγγελίες της ΝΔ “μυθοπλασίες περί σκευωρίας”.

Τα ερωτήματα

Παράλληλα, ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης “αντί να επιμένουν στον εκφοβισμό και τις λοιδορίες κατά των προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίες πέφτουν στο κενό, αλλά και στις μυθοπλασίες περί σκευωρίας, να απαντήσουν ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, τόσο στην Επιτροπή όσο και στους Έλληνες πολίτες”. Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε τα εξής ερωτήματα:

“- Διαψεύδουν ή όχι τη γνησιότητα του επίμαχου σημειώματος του Αντώνη Σαμαρά προς τον κ. Φρουζή;

– Για ποιο λόγο ο κ. Σαμαράς παρέπεμψε τον Αντιπρόεδρο της Novartis στον τότε πολιτικό επικεφαλής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο είναι και υπεύθυνο για οποιαδήποτε έγκριση δαπάνης του Ελληνικού Δημοσίου;

– Πώς γίνεται ενώ ο κ. Σαμαράς ισχυρίστηκε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ότι ουδέποτε έχει συναντηθεί ιδιωτικά με τον κ. Φρουζή, ο τελευταίος να λαμβάνει το επίμαχο παραπεμπτικό σημείωμα προς τον Χρήστο Σταϊκούρα;» και κατέληξε λέγοντας ότι «τόσο ο ίδιος ο βαρύτατα εκτεθειμένος πρώην πρωθυπουργός όσο και η ΝΔ οφείλουν επιτέλους να δώσουν πειστικές απαντήσεις αντί να προκαλούν την νοημοσύνη των πολιτών και να επιχειρούν να εκφοβίσουν την δικαιοσύνη και τους προστατευόμενους μάρτυρες”.

Προανήγγειλε “δύσκολες και σκληρές αποφάσεις”

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο χώρο του ποδοσφαίρου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε ως τη “σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι” όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή στην Τούμπα και προανήγγειλε “δύσκολες και σκληρές αποφάσεις”, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε δύσκολες και σκληρές αποφάσεις, αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος για κάποιους που δεν δείχνουν διατεθειμένοι να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό”. Παράλληλα, δεσμεύθηκε πως η κυβέρνηση “θα πάρει δραστικά μέτρα” με στόχο να δοθεί «τέλος στα φαινόμενα που αμαυρώνουν τον ελληνικό αθλητισμό».

Ερωτηθείς για την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για “μια καταδικαστέα ενέργεια, που προσβάλλει τον φίλαθλο κόσμο, το ελληνικό ποδόσφαιρο και δυσφημεί τη χώρα διεθνώς”.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, ο υπουργός Επικρατείας διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση “κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις” προσθέτοντας ότι “πρώτο μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή ήταν και παραμένει η επιστροφή τους το συντομότερο δυνατόν”. “Στο πλαίσιο αυτό παίρνουμε όλες τις αναγκαίες διπλωματικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να διασφαλίσουμε την γρήγορη  επιστροφή των δύο αξιωματικών στη χώρα μας”, κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα