Ερχεται στις 23 Απριλίου: Το μεγάλο αφιέρωμα του News 24/7 στον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Ερχεται στις 23 Απριλίου: Το μεγάλο αφιέρωμα του News 24/7 στον Κωνσταντίνο Καραμανλή
O Κωνσταντίνος Καραμανλής σε προεκλογική ομιλία στην Πάτρα το Νοέμβριο του 1974 Αρχείο Ιδρύματος "Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής"

20 χρόνια από το θάνατο του Εθνάρχη: Το News 24/7 ακολουθεί τη διαδρομή της ζωής ενός πολιτικού που στέγνωσε την ψυχή του για να ταυτιστεί με τη μοίρα του ελληνικού λαού.

“Ο Μακεδόνας που έγινε εθνικός ηγέτης”: Μέσα από ένα 45λεπτο ντοκιμαντέρ, το News247 διατρέχει τον βίο και την πολιτεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή από τα καπνοχώρια της τουρκοκρατούμενης Μακεδονίας έως τη Μεταπολίτευση και την ανάδειξή του σε ηγέτη του ελληνικού έθνους.

Στην κάμερα του News24/7 μιλούν οι Κώστας Αχ. Καραμανλής, Γιάννης Βαρβιτσιώτης,  Ντόρα Μπακογιάννη,  Αλέκα Παπαρήγα, Γιώργος Ρωμαίος, Απόστολος Κακλαμάνης, Μαρία Δαμανάκη, Γιώργος Αναστασόπουλος,  Δημήτρης Καιρίδης,  Πέγκυ Βεζανή, Γιώργος Γκίνης

Σενάριο / Παραγωγή: Ιωάννα Μπρατσιάκου

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ιωαννίδης

Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Βίκυ Σαμαρά 

Παράλληλα το News 24/7 αναλύει το πολιτικό έργο και την προσωπικότητα του Σερραίου μέσα από επτά κείμενα:

O Γιώργος Αλογοσκούφης γράφει για την οικονομική πολιτική του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τόσο κατά τη Μεταπολίτευση, όσο και την περίοδο 1955-1963.

Η Βίκυ Σαμαρά γράφει για τη σχέση του Κωνσταντίνου Καραμανλή με τις ΗΠΑ και το Παλάτι, τη σύγκρουση και την επιλογή της ΕΟΚ.

Τα πεπραγμένα του στο υπουργείο Δημόσιων Έργων και η κόντρα με τους Βρετανούς για το τραμ.

Ο Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου ξεχωρίζει δέκα ρήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή από το “Ποιος κυβερνά επιτέλους αυτό τον τόπο” μέχρι το “Η Ελλάς κατάντησε ένα απέραντο φρενοκομείο”.

Ο Θοδωρής Λαπαναϊτης γράφει για τη σχέση του Κωνσταντίνου Καραμανλή με την ΕΣΣΔ και την πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα.

Ο Λευτέρης Σαββίδης ανακαλύπτει τον άνθρωπο πίσω από τον Εθνάρχη: Τα παιδικά του χρόνια στην Πρώτη Σερρών, ο γάμος του με την Αμαλία και οι παρέες με καλλιτέχνες.

Τη Δευτέρα 23 Απριλίου στο News24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα