Έρευνα: Οι δεξιοί είναι πιο όμορφοι. Σιγά το νέο, λέει ο Βουλγαράκης

Pre elections speech by the president of the New Democracy Party, Vaggelis Meimarakis, in Athens, on September 1, 2015 /         ,  , 1 , 2015
Pre elections speech by the president of the New Democracy Party, Vaggelis Meimarakis, in Athens, on September 1, 2015 / , , 1 , 2015 SOOC

Έρευνα υποστηρίζει πως οι δεξιοί είναι πιο εμφανίσιμοι από τους Αριστερούς. Αυτό δεν είναι νέο, σχολίασε ο ο πρώην υπουργός, Γιώργος Βουλγαράκης

Νέα έρευνα που ήρθε στο φως στην επιθεώρηση "Journal of Public Economics" υποστηρίζει πως οι δεξιοί είναι πιο όμορφοι από τους αριστερούς κάτι με το οποίο συμφωνεί και ο πρώην υπουργός, Γιώργος Βουλγαράκης.

"Σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα, οι Δεξιοί είναι πιο όμορφοι απ τους Αριστερούς. Σιγά το νέο ....", σχολίασε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα που δημοσίευσε η εφημερίδα "Washington Post", οι δεξιοί πολιτικοί στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία είναι πιο όμορφοι από τους αριστερούς.

Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει πως η εξωτερική εμφάνιση ενός ατόμου σχετίζεται με πολλά όπως πχ ο μισθός. Οι όμορφοι δηλαδή, τείνουν να αμείβονται καλύτερα. Τώρα "βρήκαν" πως το πόσο ελκυστικός είναι κάποιος, σχετίζεται, ως ένα βαθμό, και με τις πολιτικές του θέσεις.

Γενικά, υποστηρίζουν οι ερευνητές πως όσοι είναι εμφανίσιμοι, συχνά έχουν και καλύτερη αντιμετώπιση από τους άλλους.

Παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει επίσης πως όσο περισσότερο οι άνθρωποι πίστευαν ότι έχουν καλή εμφάνιση, τόσο μικρότερη ήταν η προτίμησή τους για την ισότητα, ένας όρος που συνήθως συνδέεται με την Αριστερά.

Στο πρώτο πείραμα των ερευνητών, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να σχολιάσουν φωτογραφίες των πολιτικών υποψηφίων στις δημοτικές και βουλευτικές εκλογές των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υποψηφίων των ΗΠΑ για την Γερουσία και υποψηφίων στην Αυστραλία και την Βουλή των Αντιπροσώπων της Φινλανδίας. Οι επιστήμονες ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να βαθμολογήσουν τις φωτογραφίες αυτές. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι πολιτικοί που ανήκουν στην Δεξιά πτέρυγα ήταν πιο όμορφοι από τους αριστερούς και στις τρεις ηπείρους (Ευρώπη, ΗΠΑ και Αυστραλία).

Σε ένα ξεχωριστό πείραμα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στις ΗΠΑ, οι Ρεπουμπλικανοί ψηφοφόροι ενδιαφέρονται περισσότερο για την εμφάνιση τους απ' ό,τι οι Δημοκρατικοί ωστόσο, αυτό συμβαίνει μόνο εάν οι ψηφοφόροι δεν έχουν αρκετές πληροφορίες για τους υποψήφιους τους και πρέπει να βασιστούν κυρίως στην εμφάνιση, για παράδειγμα, σε επίπεδο δημοτικών εκλογών.

Όμως στις εκλογές που οι ψηφοφόροι έχουν επαρκείς πληροφορίες, όπως είναι οι βουλευτικές, όπου οι υποψήφιοι καλύπτονται επαρκώς από την τηλεόραση και τις εφημερίδες, η εμφάνιση των πολιτικών παίζει τον ίδιο σημαντικό ρόλο τόσο στους Δεξιούς όσο και στους Αριστερούς, ανεξαρτήτως κόμματος ή ιδεολογίας.

Τέλος, οιι ερευνητές υπογραμμίζουν, πως σωστά οι ψηφοφόροι θεωρούν πως οι πιο όμορφοι υποψήφιοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι πιο συντηρητικοί. Όταν μάλιστα οι ψηφοφόροι δεν γνωρίζουν πολλά για τους υποψήφιους, τείνουν να χρησιμοποιούν την ομορφιά ως ιδεολογικό σύνθημα.

πηγή φωτογραφίας: sooc

ADVERTISING

SHARE: