Ερίζουν ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Λεβέντης για το ποιος ‘έσωσε’ το σύμφωνο συμβίωσης

Ερίζουν ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Λεβέντης για το ποιος ‘έσωσε’ το σύμφωνο συμβίωσης

Ο Λεβέντης καταγγέλλει το Ποτάμι για υπονόμευση. «Είσαι συκοφάντης» του απαντά το Ποτάμι το οποίο κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για υπονόμευση !

Μαλλιά κουβάρια για το σύμφωνο συμβίωσης έγιναν ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων καθώς και τα τρία κόμματα υποστηρίζουν ότι εκείνα έσωσαν το νομοσχέδιο μετά το «όχι» των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κατηγορούν το ένα το άλλο για υπονόμευση των διατάξεων.

Τον σπόρο της αντιπαράθεσης έριξε πρώτος ο Βασίλης Λεβέντης ο οποίος κατηγόρησε το Ποτάμι ότι υπονόμευσε το σύμφωνο συμβίωσης με τη στάση του και καταλόγισε στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη ότι αρχικά δήλωσε επιφύλαξη και μετά άλλαξε τη θέση του σε «ναι».

Στις αιτιάσεις του κ. Λεβέντη απάντησε σε υψηλούς τόνους ο βουλευτής του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλας ο οποίος χαρακτήρισε «συκοφάντη» τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων και υποστήριξε ότι το Ποτάμι στήριξε σθεναρά το νομοσχέδιο.

Ο κ. Φωτήλας εξαπέλυσε, όμως, επίθεση και στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας, σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ότι ο εισηγητής της Χαριλάου Τρικούπη Θ. Παπαθεοδώρου υπερψήφισε μεν το νομοσχέδιο αλλά μετά όταν είδε ότι υπήρχαν και αντιδράσεις ουσιαστικά μετέστρεψε τη στάση του λέγοντας ότι το νομοσχέδιο «δεν περνάει».

«Το ότι το σύμφωνο συμβίωσης υπάρχει ακόμα στο τραπέζι και θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί την Τετάρτη οφείλεται αποκλειστικά στο Ποτάμι, διότι το Ποτάμι έβαλε πλάτη όταν τα υπόλοιπα κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ και η Ένωση Κεντρώων δια της απουσίας της -καθώς έλειπε ο εκπρόσωπός της από την αίθουσα- υπονόμευσαν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο» ανέφερε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα