Ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. για τη μη πραγματοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στη Δυτική Αττική

Ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. για τη μη πραγματοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στη Δυτική Αττική
Συνεδρίαση των Τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος την Τρίτη 2 Μαΐου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

"Τι έκανε η Κυβέρνηση τα 76 εκ. ευρώ της Ε.Ε. για αντιπλημμυρικά έργα στην Δυτική Αττική;" διερωτάται η ΝΔ

Ερώτηση για την μη πραγματοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στη Δυτική Αττική κατέθεσαν στη Βουλή επτά βουλευτές της ΝΔ, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για το που διοχέτευσε τα κονδύλια που προορίζονταν για αυτόν τον σκοπό.

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «η κυβέρνηση είχε στη διάθεσή της εγκεκριμένους ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 76 εκ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αττική και οφείλει σήμερα κιόλας να δώσει εξηγήσεις όχι μόνον γιατί δεν τα πραγματοποίησε, αλλά και που διοχέτευσε τα συγκεκριμένα κονδύλια.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Εγκεκριμένους ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 76 εκ. ευρώ είχε στη διάθεσή της η Κυβέρνηση για αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αττική και οφείλει σήμερα κιόλας να δώσει εξηγήσεις όχι μόνον γιατί δεν τα πραγματοποίησε, αλλά και που διοχέτευσε τα συγκεκριμένα κονδύλια. Μάλιστα, τα 76 εκ. ευρώ ήταν δεσμευμένα κοινοτικά κονδύλια και  μαζί με την εθνική συμμετοχή ανέρχονταν συνολικά σε 95 εκ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να θωρακίσουν τις περιοχές που επλήγησαν, αν η Κυβέρνηση δεν είχε ολιγωρήσει.

Η Νέα Δημοκρατία αξιώνει συγκεκριμένες απαντήσεις για την τύχη των συγκεκριμένων κονδυλίων. Το θέμα αυτό αναδεικνύουν επτά βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με ερώτηση που καταθέτουν σήμερα στη Βουλή. Παραθέτουν μάλιστα αποδείξεις με τις οποίες επιβεβαιώνεται η αναιτιολόγητη καθυστέρηση της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής στην υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία λεκανών απορροής η οποία αν είχε υλοποιηθεί, θα είχε αποτρέψει την πρόσφατη καταστροφής και τον τόσο άδικο θάνατο 20 συμπολιτών μας.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας  ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις από την Κυβέρνηση σε κρίσιμα ερωτήματα:

Πόσα και ποια έργα έχουν ενταχθεί, πόσες συμβάσεις και πόσες δαπάνες έργων υλοποιούνται για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας;

Πότε θα ολοκληρωθεί η συνολική καταγραφή και  αποτίμηση των ζημιών σε σπίτια, επιχειρήσεις, υποδομές και καλλιέργειες;

Ποιες επιπλέον πηγές χρηματοδότησης αναζητά η Κυβέρνηση στην Ε.Ε.;

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές της Νέα Δημοκρατίας κύριοι Χρίστος Δήμας, Κώστας Καραμανλής, Κώστας Σκρέκας, Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γεώργιος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας.

Στο μεταξύ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του προέδρου της ΝΔ για βοήθεια στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, έγινε σήμερα  η πρώτη παράδοση αγαθών πρώτης ανάγκης από εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας Στάθη Ραγκούση. Συγκεκριμένα, παραδόθηκαν 20 τόνοι εμφιαλωμένο νερό, τρία φορτία με τρόφιμα, στερεά και υγρά μακράς διάρκειας, ρούχα, υποδήματα, κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες και είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας.

Η προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε το Σάββατο, 18 Νοεμβρίου στην Αττική θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. Ενώ σε συνέχεια αυτής της πρωτοβουλίας, η ΝΔ διοργανώνει συναυλία την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού «Μίκης Θεοδωράκης»  και καλεί τους πολίτες αντί εισιτηρίου να προσφέρουν αγαθά πρώτης ανάγκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα