ΕΡΤ: Η Ραχήλ Μακρή ‘ανακρίνει’ τον Λάμπη Ταγματάρχη

ΕΡΤ: Η Ραχήλ Μακρή ‘ανακρίνει’ τον Λάμπη Ταγματάρχη
Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, των προτεινομένων, από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Νικόλαο Παππά, για διορισμό στις θέσεις του Προέδρου, του Διευθύνοντος Συμβούλου και των τριών Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης Ανώνυμης Εταιρίας (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.) Διονύση Τσακνή, Χαράλαμπου Ταγματάρχη, Μιχάλη Γρηγορίου, Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου και Νικολάου Τρανού αντίστοιχα. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) ευρωκίνηση

Με αφορμή ένα άρθρο που είχε γράψει ο Λάμπης Ταγματάρχη για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, η Ραχήλ Μακρή βομβάρδισε με ερωτήσεις τον υποψήφιο Διευθύνοντα Σύμβουλο, φέρνοντάς τον σε εμφανώς δύσκολη θέση (vid)

Ένα από τα highlights της συζήτησης για την ΕΡΤ στην αρμόδια επιτροπή για την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ήταν η ανακριτική διάθεση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή.

“Πιστεύετε ότι για το μαύρο της ΕΡΤ φταίνε οι εργαζόμενοι;”, ρώτησε τον υποψήφιο Διευθύνοντα Σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη η κυρία Μακρή με αφορμή ένα άρθρο που είχε γράψει ο ίδιος για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ο Λάμπης Ταγματάρχης διάβασε στη συνέχεια ολόκληρο το άρθρο και απάντησε: “Όχι δεν το πιστεύω ότι φταίνε οι εργαζόμενοι. Θα ήταν αδιανόητο για μένα να υποστηρίξω, να υποθέσω, να καταθέσω ότι μπορεί να φταίει ένας εικονολήπτης, ένας οπερατέρ, ένας σκηνοθέτης, ένας διευθυντής παραγωγής, ένας μουσικός που παίζει βιολί, ότι αυτός φταίει που έκλεισε η ΕΡΤ. Είναι έξω από τη λογική μου”.

“Αυτό που δεν λέτε βέβαια είναι ποιος φταίει” παρενέβη η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

“Είναι ένα κείμενο που έχει σατιρική διάθεση, με πρόθεση να καταγράψει πριν από ένα χρόνο τι ακουγόταν τι συζητιόταν και βρήκα ένα ευφυολόγημα… Τώρα μην με βάζετε να απολογηθώ”, διαμαρτυρήθηκε ο κ. Ταγματάρχης. “Στο τέλος της ημέρας μπορεί να είναι ένα κακό κείμενο, δημοσιογραφικά εννοώ να μην είναι το ευτυχέστερο κείμενό μου” πρόσθεσε. 

“Πιστεύετε ότι για το μαύρο της ΕΡΤ ευθύνονται οι συνδικαλιστές;” επέμεινε η Ραχήλ Μακρή για να απαντήσει ο Λάμπης Ταγματάρχης: “Δεν μπορώ να πω ότι φταίνε οι συνδικαλιστές. Μπορώ να πω, όμως, ότι στη θητεία που είχα εγώ εκεί κάποιες στιγμές υπερέβησαν κάποια εσκαμμένα, θα μπορούσανε πράγματα να τα διαχειριστούν με έναν διαφορετικό τρόπο. Να σας φέρω ένα πολύ απλό παράδειγμα. Όταν πήγα βρέθηκα μέσα σε μια δίνη με διαρκείς απεργίες και συγκρούσεις. Είχα πει λοιπόν, αφού διεκδικείτε για καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας εγώ δεν έχω αντίρρηση ούτε μπορώ να παρέμβω σε μια απεργιακή κινητοποίηση. Είχα πει όμως μην βάζετε μαύρο, βάλτε μια ταινία να παίζει κι ένα κρ5όουλ να λέει ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ διεκδικεί αυτό, αυτό και αυτό. Αν κάποιος ανοίγει την τηλεόραση και βλέπει μαύρο ούτε καν το ίδιο το αίτημα δεν μεταφέρεται”.

Η κ. Μακρή συνέχισε επισημαίνοντας ότι υπάρχει μια αντίφαση σε όσα λέει ο υποψήφιος διευθύνων σύμβουλός και στο δημοσίευμα και αντέκρουσε το επιχείρημα του κ. Ταγματάρχη ότι όσα έγραφε αφορούσαν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, σημειώνοντας ότι ήταν προσωπικές του απόψεις.

“Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να καταγράφει τις απόψεις να τις αναδεικνύει και να τις παρουσιάζει” απάντησε ο κ. Ταγματάρχης με την κ. Μακρή να συνεχίζει τις ερωτήσεις, ζητώντας του να κατονομάσει ποια συμφέροντα αναφέρει στο άρθρο του και ποιοι έκλεισαν την ΕΡΤ.

“Δεν μπορώ να ξέρω τι οδήγησε τον κ. Σαμαρά να κλείσει την ΕΡΤ. Ξέρω όμως ότι ως αποτέλεσμα κάποιοι άνυρωποι ευνοήθηκαν. Η ΕΡΤ έχασε τις ψηφιακές της συχνότητες και η Digea επωφελήθηκε, αυτό είναι πασιφανές. Όπως επίσης άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί επωφελήθησαν διότι τα δικά τους δελτία ειδήσεων ήταν μόνα τους και κάνανε ό,τι θέλανε στην αγορά” απάντησε ο Λάμπης Ταγματάρχης.

Δείτε τη συνέχεια στο βίντεο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα