Εθνική συνεννόηση στο Κυπριακό ζητά το Ποτάμι

Μετά τις πληροφορίες πως ο Τσίπρας θα καλέσει σε συναντήσεις τους πολιτικούς αρχηγούς, το Ποτάμι με ανακοίνωση του χαρακτηρίζει επιβεβλημένη τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων στα εθνικά θέματα

Υπέρ της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων στα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή στο Κυπριακό, τάσσεται το Ποτάμι.

Μετά τις πληροφορίες πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα καλέσει σε συναντήσεις τους πολιτικούς αρχηγούς για το Κυπριακό, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, εν όψει της πολμερούς διάσκεψης που έχει προγραμματιστεί στις 12 Ιανουαρίου στη Γενεύη, το Ποτάμι εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

"Η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων στα εθνικά θέματα είναι επιβεβλημένη. Γι' αυτό ακριβώς το Ποτάμι έχει προτείνει την σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας στο οποίο θα συμμετέχουν ο Πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των δημοκρατικών κομμάτων, οι εκλεγμένοι πρώην πρωθυπουργοί, οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμύνης και η φυσική ηγεσία του στρατεύματος. Εθνική συνεννόηση απαιτείται ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή και στο Κυπριακό. Η Ελλάδα πρέπει να συνδράμει την προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη και των άλλων ηγετών της μεγαλονήσου για λύση. Η κατοχή και η διχοτόμηση του νησιού πρέπει να τελειώσει. Η προσπάθεια για μια δικοινοτική ομοσπονδία που θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των Κυπρίων καθώς και την ασφάλεια, την ειρήνη και την ανάπτυξη της Μεγαλονήσου μέσα στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, πρέπει να συνεχιστεί και να τελεσφορήσει."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυπριακό, Ποτάμι, Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Τσίπρας καλεί πολιτικούς αρχηγούς

ADVERTISING

SHARE: