Ετοιμάζουν τη λίστα των μεταρρυθμίσεων στην κυβέρνηση

Ετοιμάζουν τη λίστα των μεταρρυθμίσεων στην κυβέρνηση
ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΠΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) eurokinissi

"Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με τους θεσμούς και τους εταίρους. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα καταρτιστεί η λίστα και τη Δευτέρα θα είναι έτοιμη", δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στο περιθώριο του κυβερνητικού συμβουλίου

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ενημέρωσαν διεξοδικά το κυβερνητικό συμβούλιο σε σχέση με τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup.

Οι υπουργοί στις τοποθετήσεις τους, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, “επικρότησαν το σημαντικό βήμα που έγινε με τη χθεσινή απόφαση, όπου για πρώτη φορά μια ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται και κερδίζει σημαντικά οφέλη.”

Το κυβερνητικό συμβούλιο ασχολήθηκε εκτενώς και με το ζήτημα του σχεδίου μεταρρυθμίσεων που θα κατατεθεί προς το Eurogroup από την κυβέρνηση.

Η λίστα μεταρρυθμίσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα περιλαμβάνει σειρά διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά χωρίς δημοσιονομικά μέτρα ή συγκεκριμένους ποσοτικούς στόχους, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Οι μεταρρυθμίσεις που θα υποβάλει η Αθήνα θα περιλαμβάνουν σειρά δράσεων στη δημόσια διοίκηση, με στόχο την πάταξη της διαφθοράς της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής, αλλά και λίστα ιδιωτικοποιήσεων που η Ελληνική πλευρά εκτιμά πως θα αποφέρουν οφέλη στο Δημόσιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα