Εξεταστική: Στην Εγκληματολογική το ηχητικό ντοκουμέντο για τους διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Εξεταστική: Στην Εγκληματολογική το ηχητικό ντοκουμέντο για τους διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ
Κατάθεση του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρου Παπαδημητρίου(κ) στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017. Επικαλούμενος λόγους υγείας ο μάρτυρας αρνήθηκε τρεις φορές να προσέλθει στην Επιτροπή, η οποία αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίασή της τη βίαιη προσαγωγή του σε περίπτωση τέταρτης άρνησής του. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Θα ελεγχθεί η γνησιότητά του ντοκουμέντου όπου καταγράφεται το γραφείο του Αδ. Γεωργιάδη να κανονίζει προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ. «Μοντάζ» καταγγέλλει ο υπόδικος πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θ. Παπαδημητρίου

Στο εγκληματολογικό εργαστήριο της αστυνομίας αποστέλλει για έλεγχο η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής το ηχητικό ντοκουμέντο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και στο οποίο καταγράφεται ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Άδωνι Γεωργιάδη να κανονίζει προεκλογικές προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ. 

Η απόφαση για την αποστολή του ηχητικού ντοκουμέντο στο εργαστήριο της αστυνομίας ελήφθη ομόφωνα από τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνηθεί στη συνέχεια το αν υπάρχει νομική δυνατότητα αξιοποίησής του. Πάντως ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ που καταθέτει αυτή την ώρα στην Εξεταστική Επιτροπή, αμφισβήτησε τη γνησιότητα του ντοκουμέντου καταγγέλοντας «μοντάζ» και «συρραφή συνομιλιών». Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι ο ίδιος ουδέποτε συζήτησε για προσλήψεις με το γραφείο του τότε υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. 

Ο κ. Παπαδημητρίου αμφισβήτησε, όμως, και τη γνησιότητα σύμβασης που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και αφορά δημοσιογράφο ο οποίος φέρεται να εργαζόταν στο ΚΕΕΛΠΝΟ για λογαριασμό του Άδωνι Γεωργιάδη. Ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ χαρακτήρισε τη σύμβαση «πλαστή» και υποστήριξε ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος δεν πληρώθηκε καν από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι οι 23 υπάλληλοι που απασχολήθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί Άδ. Γεωργιάδη πληρώθηκαν από χορηγικά υπόλοιπα και χωρίς να υπογραφούν συμβάσεις.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαδημητρίου αναγκάστηκε να προσέλθει σήμερα για κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή υπό την απειλή της βίαιης προσαγωγής του. Μέχρι τώρα είχε αρνηθεί επανειλημμένα να καταθέσει στην Εξεταστική επικαλούμενος αρχικά την ιδιότητα του κατηγορουμένου, ενώ στη συνέχεια υποστήριξε ότι λόγω ασθένειας δεν είναι ικανός να καταθέσει. Τελικά, εκδόθηκε ιατρική γνωμάτευση από το νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς που έκρινε ότι ο κ. Παπαδημητρίου είναι ικανός για κατάθεση και έτσι αναγκάστηκε να παρουσιαστεί στην Εξεταστική Επιτροπή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα