Εξεταστική: Υψηλόβαθμο στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ αρνείται να καταθέσει για τις προσλήψεις Γεωργιάδη

Εξεταστική: Υψηλόβαθμο στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ αρνείται να καταθέσει για τις προσλήψεις Γεωργιάδη
Η Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997- 2014 συνεδρίασε σήμερα, 7 Νοεμβρίου 2017, στις 11:00, με θέμα ημερήσιας διάταξης την εξέταση μαρτύρων. (EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος) Eurokinissi

Η υπεύθυνη οικονομικών του ΚΕΕΛΠΝΟ Κατερίνα Πολύζου αρνείται να μιλήσει επικαλούμενη την προκαταρκτική εξέταση στη Δικαιοσύνη. Υπέρ της μάρτυρος τάχθηκε η ΝΔ. Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για συνεννόηση Πολύζου με ΝΔ

Έντονες αντιδράσεις στην Εξεταστική Επιτροπή που εξετάζει το σκάνδαλο διασπάθισης Δημόσιου Χρήματος από το ΚΕΕΛΠΝΟ προκαλεί η άρνηση της υπεύθυνης οικονομικών του Κέντρου, Κατερίνας Πολύζου, να καταθέσει για τις 23 επίμαχες προσλήψεις που έκανε στο ΚΕΕΛΠΝΟ ο τότε υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Η κυρία Πολύζου υποστήριξε ότι έχει το «δικαίωμα της σιωπής» για την υπόθεση επικαλούμενη την προκαταρκτική έρευνα που διεξάγεται στη Δικαιοσύνη για την περίοδο 2008-2015. Οι βουλευτές της πλειοψηφίας και ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, της ξεκαθάρισαν όμως ότι δεν είναι κατηγορούμενη και δεν δικαιούται να επικαλείται αυτό το δικαίωμα. Της εξήγησαν, μάλιστα, ότι η ίδια δεν ενοχοποιείται αν απαντήσει για την υπόθεση Γεωργιάδη. Η κυρία Πολύζου επέμεινε στην άρνησή της και στο τέλος μάλιστα σταμάτησε εντελώς να απαντά στις ερωτήσεις που της έθεταν οι βουλευτές. Το αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί προσωρινά η επιτροπή. 

Την άρνηση κατάθεσης της κυρίας Πολύζου επικρότησαν, όμως, οι βουλευτές της ΝΔ με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση. Μάλιστα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν συνεννόηση της κυρίας Πολύζου με τη ΝΔ. «Είναι ορατή η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατευθύνει την μάρτυρα για να μην απαντήσει» είπε η Αννέτα Καββαδία του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Γ. Θεοφύλακτος κατήγγειλε συνεννόηση της μάρτυρος με τη ΝΔ. Ο Νότης Μηταράκης της ΝΔ αντέκρουσε, όμως, τις αιτιάσεις και ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσουν. 

Σημειώνεται ότι η άρνηση της κυρίας Πολύζου αποτελεί το τρίτο κατά σειρά κρούσμα στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ που θέτει εμπόδια στο έργο της επιτροπής για τη διερεύνηση του σκανδάλου. Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θ. Παπαδημητρίου αρνήθηκε αρχικά να καταθέσει αυτοπροσώπως ενώ η Ελένη Τσάγκαρη, επίσης στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ, είχε απειλήσει με έγγραφό της την Εξεταστική ότι αν ερευνήσουν την υπόθεση θα κινδυνέψουν να κατηγορηθούν για «εσχάτη προδοσία».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα