Εξώδικο Μαρέβας Μητσοτάκη κατά υπουργών και δημοσιογράφων για τα περί σχέσης με Σφακιανάκη

Εξώδικο Μαρέβας Μητσοτάκη κατά υπουργών και δημοσιογράφων για τα περί σχέσης με Σφακιανάκη
Επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Γαλλικής δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν από τον πρόεδρο της Ελληνικής δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2017.(EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Διαψεύδει οποιαδήποτε γνωριμία και συνεργασία με τον κ. Σφακιανάκη το όνομα του οποίου ενέπλεξε στην υπόθεση πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία ο πρωθυπουργός

Με εξώδικο απάντησε η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι κατά του υπουργών Νίκου Παππά και Δημήτρη Τζανακόπουλου καθώς και των Κώστα Βαξεβάνη, Νικόλα Βουλέλη και του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη ζητώντας «να ανακαλέσετε ρητά τη βαρύτατη σε βάρος μου προσβολή και να αποκαταστήσετε την αλήθεια, όπως σας την εξέθεσα ανωτέρω».

Η κα Γκραμπόφκσι διαψεύδει ότι γνωρίζει τον κ. Σφακιανάκη, το όνομα του οποίου ενέπλεξε ως επίδοξου μεσάζοντα στην υπόθεση της συμφωνίας πώλησης οπλικού υλικού στην Σαουδική Αραβία, ο Αλέξης Τσίπρας χτες στη βουλή.

Πιο συγκεκριμένα η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη σχετικά με τις συνδέσεις που γίνονται μεταξύ της ιδίας και του κ. Σφακιανάκη εξαιτίας της «Endeavor» αναφέρει στην εξώδικη δήλωσή της ότι «ουδέποτε έχω γνωριστεί ή συνεργαστεί μαζί του. Άλλωστε, δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να γνωρίζω όλα τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτή την διεθνή οντότητα» και επιφυλάσσεται κάθε παντός νομίμου δικαιώματός της.

Αναλυτικά το εξώδικο της κας Γκραμπόφσκι

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Της Μαρίας – Εύας Βιργινίας Γκραμπόφκσι του Βόιτεκ, κατοίκου Αθηνών, (…)

ΠΡΟΣ

1.Τον Νίκο Παππά, Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κάτοικο ως εκ της εργασίας του Καλλιθέας Αττικής, επί της οδού Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου.

2. Tον Δημήτριο Τζανακόπουλο, Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κάτοικο ως εκ της εργασίας του Αθηνών, επί της οδού Ηρώδου Αττικού αρ. 19.

3. Τον Κώστα Βαξεβάνη, δημοσιογράφο, κάτοικο ως εκ της εργασίας του Καλλιθέας Αττικής, Λ. Ανδρέα Συγγρού αρ. 146.

4. Τον Ιωάννη Φιλιππάκη, εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία», κάτοικο ως εκ της εργασίας του Αθηνών, επί της οδού Ερατοσθένους αρ. 1.

5.  Τον Νικόλα Βουλέλη, διευθυντή της εφημερίδας «Η Εφημερίδα των Συντακτών», κάτοικο ως εκ της εργασίας του Αθηνών, επί της οδού Κολοκοτρώνη αρ. 8.

Σε όλη μου τη ζωή πορεύομαι με αξιοπρέπεια, στηριζόμενη στη δουλειά μου,

στις δεξιότητες μου, στις αρχές μου και στις επιστημονικές γνώσεις που απέκτησα, μέσα από μια ανεξάρτητη και αυτόφωτη πορεία. Είναι πασίγνωστο και τιμά το βιογραφικό μου (σε αντίθεση με τα λευκά βιογραφικά πολλών συκοφαντών μου) ότι μετέχω σε ένα διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό την Endeavor, η όποια έχει παρουσία – ενδεικτικά- στην Ισπανία, στην Βραζιλία, στην Τουρκία, στην Αργεντινή, στη Χιλή, στην Αίγυπτο, στη Σαουδική Αραβία, στη Νέα Υόρκη, στο Σαν

Φραντζίσκο, στο Ντιτρόιτ , στην Ελλάδα μας και αλλού.

Σκοπός της Endeavor είναι να προσφέρει διεθνώς στήριξη σε επιχειρήσεις σε τρεις βασικούς τομείς α) Πρόσβαση σε αγορές, δυνατότητα δανειοδοτήσεων β) επενδύσεις γ) Στρατηγική καθοδήγηση για θέματα οικονομικής διαχείρισης, αξιοποίησης ανθρώπινου δυναμικού και επικοινωνίας. Στο δίκτυο της Endeavor στην Ελλάδα συμμετέχουν εταιρείες που απασχολούν άμεσα ή έμμεσα 12.000 εργαζόμενους. Στην Endeavor δρουν και συμβάλλουν στην ανάπτυξη 1.000 επιλεγμένοι επιχειρηματίες και 3.000 στρατηγικοί συνεργάτες. Αναφορικά με τον κ. Σφακιανάκη, σας δηλώνω με την παρούσα, ότι ουδέποτε έχω γνωριστεί ή συνεργαστεί μαζί του. Άλλωστε, δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να γνωρίζω όλα τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτή την διεθνή οντότητα.

Είναι βιασμός και κακοποίηση της αλήθειας -για μία ακόμη φορά- η διάδοση από τους Υπουργούς κ. Νίκο Παππά και κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο, τις εφημερίδες Δημοκρατία και Εφημερίδα των Συντακτών και τον κ. Κώστα Βαξεβάνη ότι γνωρίζω τον επιχειρηματία Τζον Σφακιανάκη. Τελικά ο κρουνός των στοχευμένων ψευδών εναντίον μου δεν στερεύει ποτέ και τείνει να καθιερωθεί ως επίσημη κυβερνητική πολιτική. Θα διαφωνούσα δημόσια με τον σύζυγο μου Κυριάκο Μητσοτάκη, αν εφάρμοζε πολιτικές ανθρωποφαγίας σε βάρος των συζύγων των πολιτικών του αντιπάλων. Δεν πρόκειται όμως -ποτέ – να χρειαστεί να το κάνω, γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Κατόπιν των ανωτέρω και με τη ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματός μου

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ

Να ανακαλέσετε ρητά τη βαρύτατη σε βάρος μου προσβολή και να αποκαταστήσετε την αλήθεια, όπως σας την εξέθεσα ανωτέρω.

Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2017 Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα