Ευρωπαϊκή βοήθεια για τις πλημμύρες ζήτησε ο Μητσοτάκης

Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο Manfred Weber, την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017.
(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)
Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο Manfred Weber, την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017. (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ) EUROKINISSI

Επικοινωνία του προέδρου της ΝΔ με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΕΛΚ για να τύχει η χώρα μας ανάλογη μεταχείριση με της Ιταλίας στους σεισμούς. Πέντε μέτρα άμεσης ανακούφισης προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση

Η ΝΔ έχει επιλέξει αυτά τα 24ωρα που είναι σε εξέλιξη τα πλημμυρικά φαινόμενα να προχωρά σε αυτόνομες παρεμβάσεις ως κόμμα -σε σχέση με την κυβέρνηση- με σκοπό την αναζήτηση λύσεων ανακούφισης των πληγέντων από τις πλημμύρες και προσπαθεί να κινείται διακριτικά σε ότι αφορά τους αντιπολιτευτικούς της τόνους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ τον κ. Βέμπερ, τον ενημέρωσε για τις απώλειες συμπολιτών μας και τις εκτεταμένες καταστροφές που έχουν συντελεσθεί, του επισήμανε την ανάγκη η Ελλάδα να έχει μεταχείριση ανάλογη με αυτήν την Ιταλίας, όταν η γείτονα χώρα επλήγη από τους καταστροφικούς σεισμούς. Ο κ. Weber διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε αυτήν την κατεύθυνση και την ίδια δέσμευση ανέλαβε και δημοσίως.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Μαρία Σπυράκη η εκπρόσωπος τύπου και ευρωβουλευτής της ΝΔ σε επίπεδο ευρωκοινοβουλίου, καθώς επικοινώνησε με τον συντονιστή του Ε.Λ.Κ. κ. Van Nistelrooij ζητώντας του το θέμα της Δυτικής Αττικής να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (REGI) και η Ελλάδα να τύχει ανάλογης αντιμετώπισης με αυτήν της Ιταλίας.

Ήδη από χτες οι γαλάζιοι ευρωβουλευτές με ερώτησή τους στην Κομισιόν ζήτησαν την εξεύρεση πόρων για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών από τις πλημμύρες.

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου η επιτροπή από επιστήμονες και εμπειρογνώμονες που συγκρότησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραδώσει στο πρόεδρο της ΝΔ έκθεση με τις προτεινόμενες λύσεις για το πρόβλημα της αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων.

Πάντως σε ότι αφορά άμεσα μέτρα που πρέπει να μπουν σε εφαρμογή από την κυβέρνηση η ΝΔ προτείνει 5 τέτοια μέτρα όπως είναι η πλήρης απαλλαγή των πληγέντων από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, το πάγωμα των οφειλών τους προς την εφορία, η δωρεάν παροχή ηλεκτροδότησης και ύδρευσης για όσο διάστημα απαιτείται για να αποκατασταθούν τα σπίτια και οι επιχειρήσεις που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή και έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τη θεομηνία, η άμεση στέγαση και σίτιση όλων των κατοίκων, των οποίων οι περιουσίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές, και τέλος, η 24ωρη εντατική αστυνόμευση στις γειτονιές των περιοχών που έχουν πληγεί για να μη συνεχιστούν τα απαράδεκτα φαινόμενα πλιάτσικου που, ήδη, καταγγέλλουν οι κάτοικοι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης, φονικές πλημμύρες στην Αττική, κακοκαιρία, θεομηνία στη δυτική Αττική

ADVERTISING

SHARE: