‘Ευθυγραμμίστηκε’ η κυβέρνηση με τα αιτήματα της COSCO

‘Ευθυγραμμίστηκε’ η κυβέρνηση με τα αιτήματα της COSCO
Copyright:www.iconstudio.gr

Ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας κατέθεσε τροποποιήσεις σε όλα τα άρθρα που ζήτησε η COSCO. Πληροφορίες φέρουν ικανοποιημένη την κινεζική πλευρά. Επίθεση Δρίτσα σε Μέσα Ενημέρωσης για 'αγυρτεία'

Νομοτεχνικές τροποποιήσεις σε σειρά άρθρων (5,6,9,12 και 14,15,19) του κυρωτικού νόμου της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλιας Θ. Δρίτσας ικανοποιώντας ουσιαστικά τα αιτήματα που έθεσε η COSCO και έτσι η κινεζική πλευρά φέρεται πλέον ικανοποιημένη από το τελικό κείμενο που θα ψηφιστεί το βράδυ από την Ολομέλεια.

“Λήξη συναγερμού” σήμανε προ ολίγου στη Βουλή καθώς ο υπουργός Ναυτιλίας συνέταξε μαζί με την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και κατέθεσε πέντε σελίδες αλλαγών στον κυρωτικό νόμο προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις της κινεζικής πλευράς. Μάλιστα ο ίδιος ο κ. Δρίτσας έκανε λόγο για κίνηση «καλής θέλησης» προς την COSCO. «Σεβόμαστε τον παραχωρησιούχο και την φίλη χώρα της Κίνας και δεν έχουμε αντίρρηση να εξαντλήσουμε όλη μας την καλή θέληση. Αποδείξαμε ότι πολιτικά αξιολογούμε ως πρώτιστη υποχρέωσή μας να υπάρχει η εμπιστοσύνη για να πάρει μπρος η αναπτυξιακή διαδικασία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλα δείχνουν μάλιστα ότι το «θρίλερ» που άρχισε χθες με την επιστολή – καταπέλτη της COSCO  βαίνει τελικά προς αίσιο τέλος αφού οι Κινέζοι φέρονται να συναινούν στις νέες διατάξεις που κατατέθηκαν προ ολίγου στη Βουλή.  Ο κυρωτικός νόμος για τον ΟΛΠ αναμένεται να υπερψηφιστεί μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία το βράδυ στη Βουλή αφού το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ανακοίνωσαν ότι υπερψηφίζουν ενώ θεωρείται πολύ πιθανό να άρει τελικά τις επιφυλάξεις της και η ΝΔ.

Δρίτσας: Αγυρτεία ότι δήθεν αδειάζω το Μαξίμου

Ο κ. Δρίτσας κράτησε χαμηλούς τόνους απέναντι στην κινεζική πλευρά αλλά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση για τη στάση της καταλογίζοντάς της «σπέκουλα» καθώς σε μερίδα των Μέσων Ενημέρωσης που τον κατηγόρησαν ότι «αδειάζει» το Μαξίμου. «Σε διάφορους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς μεταφέρθηκε ότι ο Δρίτσας αδειάζει το Μαξίμου» είπε και κάλεσε τη Βουλή να αντισταθεί σε αυτή την «αθλιότητα». «Μην ανέχεστε αυτή την αγυρτεία από όπου και αν εκδηλώνετε» είπε σε όλα τα κόμματα και υπογράμμισε ότι το μιντιακό σύστημα δεν μπορεί να καθορίζει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα