Φαρμάκι για τη Ν.Δ η αντιμνημονιακή στροφή: Δυσφορία γαλάζιων για τη συνάντηση Βορίδη- φαρμακοποιών

ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ Μ. ΒΟΡΙΔΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
(EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ Μ. ΒΟΡΙΔΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) EUROKINISSI

Ο πρώην υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο τομεάρχης Υγείας Χρήστος Κέλλας δεν ξεχνούν τον πόλεμο που είχε εξαπολύσει ένα χρόνο πριν κατά της προηγούμενης κυβέρνησης ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος

Η προσπάθεια της Συγγρού να αναδείξει στροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε μνημονιακές λογικές τη φέρνει αντιμέτωπη με το δικό της πρόσφατο κυβερνητικό παρελθόν.

Η συνάντηση του πρώην υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη και του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραγκουνη με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστα Λουράντο, με στόχο να καταδειχθεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προχωρά στο θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, στο οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση είχε κάνει πίσω ένα χρόνο πριν, προκάλεσε αντιδράσεις γαλάζιων στελεχών.

Και αυτό καθώς στη Ν.Δ -και ειδικά στο στρατόπεδο των “μεταρρρυθμιστών”- δεν έχουν ξεχάσει τον πόλεμο που είχε κηρύξει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος στην κυβέρνηση Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ.

Δεν ήταν τυχαία συνεπώς η απουσία του αρμόδιου τομεάρχη Υγείας Χρήστου Κέλλα από τη συνάντηση. Επισήμως ο κ.Κέλλας δεν ήταν δυνατόν να παρευρεθεί διότι απουσίαζε εκτός Αθηνών. Στην πραγματικοτητα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τομεάρχης Υγείας είχε εκφράσει προβληματισμό για τη σκοπιμότητα συνάντησης με τον κ.Λουράντο πριν την απεργία των φαρμακοποιών.

Η πιο έντονη αντίδραση ήρθε όμως από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ως υπουργός είχε υπερασπιστεί τη μεταρρυθμιστική ατζέντα και ο οποιος θεωρεί ότι σημαντικό ρολο στην ήττα της Ν.Δ έπαιξε το γεγονός ότι μετά τις ευρωεκλογές έχασε τη “μεταρρυθμιστική ορμή” της.

“Ο κ. Λουράντος που σήμερα δηλώνει πάνω από τα κόμματα και επιδιώκει συμμαχία με του παλιούς του "εχθρούς", τον Μάρτιο του 2014 έλεγε οτι θα μετατρέψει 11.000 φαρμακεία σε προεκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ προσωπικά δεν θα συναντούσα τον κ. Λουράντο στα γραφεία της Ν.Δ” σχολίασε στο facebook ο κ.Μητσοτάκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία

ADVERTISING

SHARE: