Φλαμπουράρης: Δεν πήραμε άδεια από τους δανειστές, γιατί δε χρειαζόταν

ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ -ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ// Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΚΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ. (EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ -ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ// Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΚΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ. (EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Διαβεβαιώσεις από τον υπουργό Επικρατείας ότι τα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός δεν έχουν να κάνουν με τους δανειστές. "Δεν παραιτούμαστε, δεν πάμε σε εκλογές", είπε χαρακτηριστικά

"Αφού είναι από τα πλεονάσματα που διαθέτουμε εμείς, δεν χρειάζεται ‘άδεια’ από τους δανειστές, αν δεν είχαμε πιάσει τους στόχους μας, ίσως χρειαζόταν να επέμβουν", τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας μιλώντας στον Αντέννα ερωτηθείς σχετικά για τις χθεσινές εξαγγελίες Τσίπρα για την παροχή έκτακτου επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, προειδοποίησε και έστειλε μήνυμα στην Νέα Δημοκρατία ότι, "αν πάμε τώρα σε εκλογές, θα πάμε σε τέταρτο μνημόνιο".

"Δεν μας πέρασε από το μυαλό καθόλου, όταν σχεδιάζαμε αυτά τα μέτρα, να πάμε σε εκλογές..."Δεν υπάρχει περίπτωση να παραιτηθούμε ή να πάμε σε εκλογές νωρίτερα από τρία χρόνια. Θα δείτε ότι, αυτό ήταν ένα βήμα κι ότι τα επόμενα τρία χρόνια θα ανατραπούν οι σφυγμομετρήσεις της στιγμής", τόνισε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Όπως είπε, τα έκτακτα μέτρα αποφασίστηκαν βάσει του ποσού που προέκυψε από την υπέρβαση των στόχων, διευκρινίζοντας ότι, "αν είχαμε δύο δισ., θα έπαιρναν και οι άνεργοι επίδομα", ενώ επανάλαβε την νοοτροπία της κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία, "προσπαθούμε να κερδίσουμε, αυτό θέλουμε να το ανακατανέμουμε με κοινωνικά κριτήρια".

Ποιες συντάξεις αφορά η παροχή του έκτακτου επιδόματος

Ο Υπουργός Επικρατείας, διευκρίνισε ότι, το επίδομα θα είναι ακατάσχετο, ενώ σχετικά με τη διάθεσή του είπε ότι καθορίζεται από το ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης και αφορά στο μεικτό ποσό της. Ειδικότερα αφορά τους συνταξιούχους που προς το παρόν λαμβάνουν συντάξεις από 0 έως 850 ευρώ μεικτά.

Αυτό που δεν μπόρεσε να διευκρινίσει είναι αν στις περιπτώσεις κύριας και επικουρικής σύνταξης θα ληφθεί υπόψη το άθροισμά τους.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι, στην περίπτωση ζευγαριού συνταξιούχων, θα λάβουν και οι δύο σύζυγοι το επίδομα.

Το επίδομα δικαιούνται και όσοι έχουν λάβει τουλάχιστον μία προσωρινή σύνταξη.

Αναφορικά με την κατηγορία της σύνταξης, σημείωσε ότι, το επίδομα αφορά περίπου 1,5 εκατ. συντάξεις, εκ των οποίων οι 1,1 εκατ. είναι κύριες και οι 400.000 οι υπόλοιπες.

Δηλαδή, το επίδομα δικαιούνται και όσοι λαμβάνουν συντάξεις χηρείας, αναπηρίας, κτλ.

"Τα ακριβή νούμερα θα μπορούμε αύριο ή μεθαύριο να τα πούμε, το επίδομα θα δοθεί μαζί με τις συντάξεις Ιανουαρίου, στις 22 Δεκεμβρίου", διευκρίνισε τέλος ο Υπουργός Επικρατείας.

πηγή: antenna

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διπλό μήνυμα Τσίπρα

Πώς βρέθηκαν τα χρήματα για 13η σύνταξη. Ποια νησιά αφορά η αναστολή του ΦΠΑ

Τσίπρας: 13η σύνταξη και αναστολή αύξησης ΦΠΑ στα νησιά με πρόσφυγες

ADVERTISING

SHARE: