Φωκάς: Το “να καεί η Βουλή” παρείσφρησε και διέλαθε της προσοχής μου

Φωκάς: Το “να καεί η Βουλή” παρείσφρησε και διέλαθε της προσοχής μου
Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς Eurokinissi

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κατέθεσε υπόμνημα στην Επιτροπή Δεοντολογίας προβάλλοντας την πρωτοφανή δικαιολογία ότι δεν αντέδρασε «από καθαρή αμέλεια και αμηχανία»

Τον απίθανο ισχυρισμό ότι το οπαδικό σύνθημα «να καεί, να καεί η… η Βουλή» διέλαθε της προσοχής του προέβαλε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, σε απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε σήμερα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Στο υπόμνημά του ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων ξεκαθάρισε καταρχήν ότι είναι οπαδός του ΠΑΟΚ, «της ιστορικότατης και πολυβασανισμένης αυτής ομάδας» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Παραδέχτηκε, πάντως, ότι πρόκειται για ένα «λανθασμένο» και «μειωτικό σύνθημα» που προσβάλλει τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία μας. Ισχυρίστηκε, όμως, ότι το σύνθημα «παρείσφρησε» μεταξύ άλλων οπαδικών συνθημάτων σε συλλαλητήριο οπαδών του ΠΑΟΚ.

Έφτασε δε στο σημείο να υποστηρίξει, προφανώς για να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του, ότι η φράση διέλαθε της προσοχής του λόγω της προσπάθειας που κατέβαλε να συγκροτήσει τη σκέψη του αναφορικά με αυτά που ήθελα να πει. «Από καθαρή αμέλεια και αμηχανία δεν αντέδρασα κατασταλτικά» πρόσθεσε στην επιστολή του ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων. «H συγγνώμη μου είναι ειλικρινής. Η συμπεριφορά μου δεν ήταν προϊόν δόλου αλλά αμέλειας» πρόσθεσε και ζήτησε απαλλαγή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα