Φώτης Κουβέλης: Να καταργηθεί ο αντιτρομοκρατικός νόμος

Φώτης Κουβέλης: Να καταργηθεί ο αντιτρομοκρατικός νόμος

Ο Φώτης Κουβέλης είπε ότι η κεντροαριστερά "δεν είναι γεωγραφικός όρος, είναι πολιτική άποψη και θέση"

Με εξέπληξε η απόφαση για την Ηριάννα και τον Περικλή είπε στο ραδιόφωνο 24/7 ο Φώτης Κουβέλης.

Όπως είπε υπάρχει το κριτήριο της αθωότητας και γι’ αυτό θα μπορούσε να ήταν διαφορετική η απόφαση καθώς εκκρεμεί και ο δεύτερος βαθμός.

Τόνισε ότι η αντίδραση του κόσμου δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως πίεση στη δικαιοσύνη αλλά ως άποψη της κοινωνίας.

Για τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή ότι η απόφαση βαραίνει το δικαστήριο, ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι ο κ. Κοντονής έπραξε το αυτονόητο. Όπως επισήμανε, η δικαιοσύνη και συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε και φέρει την ευθύνη της απόφασης, ενώ ανέφερε πως πρέπει να καταργηθεί ο αντιτρομοκρατικός νόμος.

Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ είπε ότι έκανε πολύ καλά, γιατί η Ελλάδα οφείλει να εξασφαλίζει τις δυνατότητες για επίλυση των πραγματικών προβλημάτων που έχει. Πρόσθεσε ότι η πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική που ακολουθείται είναθι σωστή γιατί έχει κομβικά ζητήματα όπως η ΑΟΖ.

Ο κ. Κουβέλης κατηγόρησε τη ΝΔ για καιροσκοπισμό και τακτικισμούς “υψηλής φαντασίας που προσβάλουν το ρόλο της αντιπολίτευσης, ακόμη και το δημοκρατικό πολίτευμα”.

Για το νέο φορέα στην κεντροαριστερά είπε ότι “εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε ένα παράδοξο. Εκλέγεται πρώτα ο αρχηγός, αλλά δεν ξέρουμε τη θέση του”. Δεν πας στον λαό χωρίς θέση σημείωσε. Πρόσθεσε ότι “ακούω ότι αυτά θα ακολουθήσουν μετά το ομοσπονδιακό σχήμα”.

Ο κ. Κουβέλης, τόνισε ότι υπάρχει και αντίφαση οπό όλους αυτούς που διεκδικούν την αρχηγία, καθώς δεν ξεκαθαρίζουν τις σχέσεις τους με τη ΝΔ.

Σημείωσε ότι η κεντροαριστερά δεν είναι γεωγραφικός όρος, είναι πολιτική άποψη και θέση. Υπογράμμισε ότι ο νέος φορέας θα έχει δυσχερή πορεία όσο δεν κόβει τις σχέσεις του με το νεοφιλελευθερισμό.

Ο κ. Κουβέλης, είπε ότι όσοι επικαλούνται την κεντροαριστερά και ζητούν τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν ζημιά στους ίδιους και στην προοδευτική προοπτική της χώρας.

Σημείωσε ότι οι συμμαχίες πρέπει να υπάρχουν και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθήσει την πολιτική της ανοιχτής αγκαλιάς για συγκεκριμένα θέματα.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι αυτό χρειάζεται και ανταπόκριση από την άλλη πλευρά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα