Φουντώνει η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ για Novartis. Κουμουνδούρου: Προνομιακές σχέσεις της εταιρείας με Σαμαρά- Βενιζέλο

Φουντώνει η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ για Novartis. Κουμουνδούρου: Προνομιακές σχέσεις της εταιρείας με Σαμαρά- Βενιζέλο
Τα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας NOVARTIS ELLAS στην Μεταμόρφωση, Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Nέα δημοσιεύματα για την υπόθεση Novartis αναζωπύρωσαν την πολιτική αντιπαράθεση με την Κουμουνδούρου να καλεί Μητσοτάκη, Σαμαρά και Βενιζέλο να δώσουν απαντήσεις και τη ΝΔ να επιμένει στην κλήση των ανώνυμων μαρτύρων στην επιτροπή

Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας για την υπόθεση Novartis, με αφορμή νέα δημοσιεύματα για προνομιακές σχέσεις της εταιρείας με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως: “Τα όσα αποκαλύπτει το δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία” για τις σχέσεις της εταιρείας Novartis με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, αποδεικνύουν όχι μόνο το μέγεθος του υπό διερεύνηση σκανδάλου, αλλά και τη στρατηγική σύμπλευση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τα μεγάλα συμφέροντα.”

Η Κουμουνδούρου υπενθύμισε ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στον ετήσιο απολογισμό που είχε συντάξει για το έτος 2014 ο τότε αντιπρόεδρος της εταιρείας, Κ. Φρουζής, σχετικά με τα πεπραγμένα της εταιρείας στην Ελλάδα, σημείωνε πως “παραμένει η Novartis η αγαπημένη εταιρεία της ελληνικής κυβέρνησης”.

“Οι κ.κ. Μητσοτάκης, Σαμαράς και Βενιζέλος οφείλουν να δώσουν άμεσα σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης τους: Για ποιο λόγο και με ποια ανταλλάγματα διατηρούσαν προνομιακές σχέσεις με τη συγκεκριμένη εταιρεία; Τι σχέση έχει με την υπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος η καλλιέργεια προνομιακών σχέσεων με ιδιωτικές εταιρείες; Το οφείλουν, πάνω από όλα, στους πολίτες, οι οποίοι πλήρωσαν πολύ ακριβά το πάρτι της διαπλοκής που είχαν στήσει πάνω στην πλάτη τους”, κατέληξε η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος

Από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, σε απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ:

“Το ποιος θέλει να λάμψει η αλήθεια για το σκάνδαλο Novartis θα φανεί αύριο από το αν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ θα αποδεχθούν επιτέλους την αυτονόητη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας να έρθουν στην Προανακριτική Επιτροπή όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και φυσικά οι ανώνυμοι μάρτυρες, παρουσία των τάχα κατηγορουμένων.

Αυτό επιτάσσει η διαφάνεια σε μια Δημοκρατία. Και δεν εννοούμε βέβαια την εφημερίδα “Δημοκρατία” και τις εμφανείς, πια, σχέσεις της με τα υπόγεια του Μαξίμου”.

Η Κουμουνδούρου σε νεότερη ανακοίνωση της σχολίασε: “Η αμηχανία της ΝΔ μπροστά στις συνταρακτικές αποκαλύψεις για τις σχέσεις διαπλοκής με τη Novartis είναι οφθαλμοφανής. Όσο συνεχίζει, όμως, να αποφεύγει να απαντά στα ερωτήματα που τίθενται, η θέση της θα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα