Φουντώνει η σύγκρουση στην Κεντροαριστερά: Απάντηση Γεννηματά σε Καμίνη

Φουντώνει η σύγκρουση στην Κεντροαριστερά: Απάντηση Γεννηματά σε Καμίνη
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΜΙΝΗ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI eurokinissi

Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στην εσωκομματική αναμέτρηση της Κεντροαριστεράς, μετά την απευθείας επίθεση του Γιώργου Καμίνη στη Φώφη Γεννηματά από τις Βρυξέλλες

Φουντώνει η σύγκρουση στην Κεντροαριστερά, μετά την απευθείας επίθεση του Γιώργου Καμίνη στη Φώφη Γεννηματά από τις Βρυξέλλες.

Από την Κρήτη όπου περιοδεύει, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στα προκλητικά -όπως τα χαρακτήρισε- λεγόμενα του δημάρχου Αθηναίων, που κατά την ίδια “αποσκοπούν μόνο σε προσωπική προβολή”. Παράλληλα, τόνισε ότι είναι επιλογή της και απόφασή της, να πράξει ότι είναι αναγκαίο για να κρατηθεί ψηλά το επίπεδο της προεκλογικής περιόδου

Νωρίτερα από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, ο Γιώργος Καμίνης υποστήριξε ότι η απουσία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη Βουλή στη συζήτηση για του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου ήταν φυγομαχία, υπενθυμίζοντας ότι είχε κάνει το ίδιο και στο σύμφωνο συμβίωσης.

Η κ. Γεννηματά βρισκόταν σε περιοδεία στην Κρήτη και ψήφισε με επιστολική ψήφο, ακολουθώντας την κεντρική απόφαση που έλαβε η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΣΥ.

Επανήλθε ο Καμίνης

Με νέα δήλωση επανήλθε στο θέμα ο Γιώργος Καμίνης, διατηρώντας ενεργή την την εστία έντασης που άνοιξε ο ίδιος. Ο δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ότι σε ένα θέμα που αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα και στηρίζεται σε σύγχρονες επιστημονικές αντιλήψεις “η παράταξη εμφανίσθηκε και διχασμένη και μερικώς απούσα”, φωτογραφίζοντας έτσι την Φ.Γεννηματά.

Συμπλήρωσε ότι κανείς δεν μπορεί να υπερηφανεύεται για αυτή την εικόνα, σημειώνοντας ότι “η ενότητα, εξυπηρετείται και εμβαθύνεται όταν οι διαδικασίες στηρίζονται σε κοινό πολιτικό αξιακό πλαίσιο. Η ενότητα δεν κινδυνεύει όταν αναδεικνύουμε και συζητάμε τα θέματα που προκύπτουν. Ίσα ίσα η τόλμη του διαλόγου είναι η δύναμη μας, δεν κρυβόμαστε όπως η Ν.Δ. ή οι σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από προσχήματα. Και φυσικά δεν συνιστά μικρότητα ούτε σε προσωπικό όφελος αποσκοπεί, η επιμονή στον διάλογο, στην κριτική και στην απαίτηση να κάνουμε πράξη τις κοινές μας αξίες”.

Βολές και από Ανδρουλάκη

“Η σημερινή εικόνα πολυδιάσπασης των προοδευτικών δυνάμεων στη Βουλή αποδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι είναι άμεση ανάγκη να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην ανασύνθεση και την ενοποίηση του χώρου της Κεντροαριστεράς”, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο νεαρός ευρωβουλευτής υπενθύμισε ότι είχε ταχθεί κατά του εταιροπροσδιορισμού της ΔΗΣΥ με βάση τη στάση των ΑΝΕΛ, συμπληρώνοντας ότι “Τα θεμελιώδη δικαιώματα των διεμφυλικών ατόμων δεν έπρεπε να τεθούν στο επίκεντρο μιας μικροπολιτικής συζήτησης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα