Γ. Στουρνάρας στο Bloomberg: ‘Ο Σόιμπλε διέθετε σθένος, μεγάλη ευελιξία και ισχυρές απόψεις’

Γ. Στουρνάρας στο Bloomberg: ‘Ο Σόιμπλε διέθετε σθένος, μεγάλη ευελιξία και ισχυρές απόψεις’
American-Hellenic Chamber of Commerce in Athens on Nov. 29, 2016 / , 29 , 20616 Sooc

"Ο Σόιμπλε και ο Ντάισελμπλουμ ήταν αυταρχικές προσωπικότητες" πρόσθεσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Η αποχώρηση Σόιμπλε από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, συμπίπτει με την αποχώρηση του Γέρουν Ντάισελμπλουμ τον Ιανουάριο από τη θέση του επικεφαλής του Eurogroup. «Πρόκειται για ένα σημαντικό Eurogroup, το τελευταίο πριν αλλάξει με αβέβαιο τρόπο η ισορροπία στο εσωτερικό του», δήλωσε ο Μουιτάμπα Ραχμάν, διευθύνων σύμβουλος της Eurasia Group με έδρα το Λονδίνο.

«Ο Σόιμπλε και ο Ντάισελμπλουμ ήταν αυταρχικές προσωπικότητες. Δεν είναι σαφές εάν ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο πρόεδρος του Eurogroup και o Μπρούνο λε Μερ θα είναι σε θέση να καλύψουν αυτό το κενό», τόνισε. Ειδικότερα για τον κ. Σόιμπλε, το Bloomberg αναφέρει πως υπήρξε αρχιτέκτονας της λιτότητας που ενέπνευσε τον φόβο και τον σεβασμό χτίζοντας μια ιδιαίτερα σκληρή γραμμή για την Ελλάδα.

«Τώρα η οικονομία της Ελλάδας βρίσκεται στον σωστό δρόμο αν και η χώρα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε στο ραδιοφωνικό δίκτυο, France Inter.

«Ο Σόιμπλε είχε μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας σε τηλεφωνική συνέντευξη με το Bloomberg. «Διέθετε σθένος, μεγάλη ευελιξία και ισχυρές απόψεις» ανέφερε ο κ.Στουρνάρας και υπογράμμισε ότι «οι πολύ καλές επιδόσεις της γερμανικής οικονομίας έδωσαν στο Σόιμπλε έναν κυρίαρχο ρόλο».

Πηγή: Bloomberg

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα