Γαβρόγλου: Άμεσα η ρύθμιση για να σπουδάζουν τα αδέρφια στην ίδια πόλη

Γαβρόγλου: Άμεσα η ρύθμιση για να σπουδάζουν τα αδέρφια στην ίδια πόλη
Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων "Τροποποίηση του άρθρου 5 του ν.1920/1991 (Α΄11), με τον οποίο κυρώθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Περί Μουσουλμάνων Θρησκευτικών Λειτουργών» (Α΄182)" στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017. (EUROKINISSSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε στη Βουλή ότι η ρύθμιση θα ισχύσει στο β’ εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους. Στην πόλη της οικογενειακής κατοικίας θα σπουδάζουν οι οικονομικά αδύναμοι

Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας που θα επιτρέπει στα παιδιά της ίδιας οικογένειας να σπουδάζουν στην ίδια πόλη και στους οικονομικά αδύναμους φοιτητές να σπουδάζουν στην πόλη των γονιών τους.

«Σήμερα υπάρχουν οικογένειες που συντηρούν δύο και τρία σπίτια είναι απαράδεκτο αυτό. Δεν μπορεί να γίνεται» είπε ο υπουργός Παιδείας κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2018 και συμπλήρωσε «μια αριστερή κυβέρνηση με ευαισθησίες πρέπει να το λύσει».

«Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει ώστε «καμία οικογένεια να μη συντηρεί πάνω από ένα σπίτι» για σπουδές και μάλιστα «κάτω από ένα εισόδημα τα παιδιά εάν θέλουν θα έρχονται εκεί που μένουν οι οικογένειές τους».

Ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι η ρύθμιση θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή και θα ισχύσει από το δεύτερο εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους δηλαδή μετά το Φεβρουάριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα